Mooie routes rondom de Twee Bruggen voor MTB-ers. Foto: PR
Mooie routes rondom de Twee Bruggen voor MTB-ers. Foto: PR

Kanjers voor Kanjers Sport Event gaat door!

AALTEN – Vorig jaar nog afgelast vanwege corona-maatregelen, dit jaar gaat het Kanjers voor Kanjers (KvK) Sport Event door! Het Sport Event wordt op zondag 21 november gehouden bij vakantiepark de Twee Bruggen. Er staan veel sportieve activiteiten op het programma voor het hele gezin. Wandelen, fietsen, mountainbiken, cyclocross, clinics. Diverse verenigingen helpen mee met de organisatie van de happening. “Het wordt een mooi spektakel, omlijst met muziek en demonstraties. Alle kosten worden gedragen door onze trouwe sponsoren, het inschrijfgeld gaat voor 100% naar Kanjers voor Kanjers”, aldus een enthousiaste John Theissen van KvK.

Door Karin Stronks

De vierde editie van het Kanjers voor Kanjers Sport Event is een laagdrempelige happening. Theissen: "Niet alleen doorgewinterde sportmensen komen hier aan hun trekken. We hebben een programma in petto waarin aan iedereen is gedacht. Er zijn mooie wandeltochten uitgezet door De Wandelvriend, mensen kunnen hier kiezen uit 5, 10, 15 of 20 kilometer wandelen.
MTB-ers kunnen meedoen met een toertocht van 29, 39, 49 of 59 kilometer. Deze routes zijn door wielrenvereniging De Peddelaars samengesteld.” Nieuw is dit jaar een fietstocht voor ‘gewone' of elektrische fietsen. "Hier kunnen deelnemers meedoen met een familiefietstocht van 25 of 40 kilometer.”
Tijdens het Kanjers voor Kanjers Sport Event wordt een GOW wedstrijd verreden en lokale wielrenners krijgen gelegenheid om zich te meten met het Kanjers voor Kanjers Cycling Team. Mark Schreurs tekent voor de organisatie van dit evenement. Op het terrein van de Twee Bruggen zijn toeschouwers van harte welkom.
"Een Dj en een dweilorkest zorgen voor de muzikale omlijsting. En we hebben een topper van wereldformaat naar het Sport Event weten te halen, Dez Maarsen. Hij is een BMX atleet en performer, wat hij uithaalt op een BMX fiets is echt ongelofelijk.”
Voor de jeugdige sportievelingen van vijf tot zestien jaar verzorgt het Sensa Kanjers voor Kanjers cyclingteam samen met vrijwilligers van de stichting leuke en leerzame MTB clinics. Kinderen en jongeren kunnen zich via e-mail opgeven: info@kanjersvoorkanjers.nl.
De inschrijfgelden van het Kanjers voor Kanjers Sport Event gaan voor 100% naar Kanjers voor Kanjers. Het Sport Event begint om 8.30 uur, rond de klok van 14.00 uur zijn de activiteiten afgelopen.
"We kunnen daarna nog gezellig napraten natuurlijk! We zijn volop bezig met de voorbereidingen en hopen op een fantastisch sportief spektakel met veel deelnemers en publiek."