Vogelshow Ulft en Omstreken

VARSSELDER - De vereniging Vogelvreugde en Omstreken bestaat dit jaar 60 jaar. "Wij zijn zeer verheugd met de door de leden grote aantal ingezonden vogels", meldt bestuurslid Hans Sluiter. 

Na rijp beraad of de jubileumtentoonstelling wel of niet door kan gaan in verband met de nieuwe coronamaatregelen, is besloten dat deze doorgaat en wel op zaterdag 20 en zondag 21 november.
22 leden hebben totaal 400 vogels ingeschreven voor deze tentoonstelling. Dit is een record aantal vogels van de laatste 10 jaar. Er worden een grote verscheidenheid aan vogels geshowd: kanaries, zowel kleur als postuur, diverse tropische vogels, Europese cultuurvogels, parkietjes en duiven.
Door de laatste coronamaatregelen heeft de vereniging de opening op vrijdagavond en de feestmiddag voor de leden op de zaterdag moet afblazen. Ook het huldigen van de negen jubilarissen wordt op een later tijdstip ingehaald.
De tentoonstelling wordt gehouden in ’t Dorpshuus, Berghseweg 9 in Varsselder op zaterdag 20 november van 10.00 tot en met 18.00 uur en op zondag 21 november van 10.00 uur tot en met 16.00 uur.  


Alzheimer Trefpunt vervalt

LICHTENVOORDE - Op woensdag 24 november stond een activiteit gepland van het Alzheimer Trefpunt (voorheen Alzheimer Café) Lichtenvoorde in Cultureel Centrum Den Diek. Helaas kan deze bijeenkomst niet doorgaan vanwege de huidige coronamaatregelen.


Infoavond digitaal

BREEDENBROEK/VOORST - Wilt u als inwoner van het buitengebied van Breedenbroek - Voorst graag hoogstamfruitbomen of een vogelbosje op uw perceel? Of wilt u een fraaie haag met streekeigen bomen of struiken? De informatiebijeenkomst van het beplantingsproject ‘Breedenbroek - Voorst in het Groen' op maandag 29 november wordt digitaal gehouden. De online-bijeenkomst start om 19.30 uur. Info: www.landschapsbeheergelderland.nl/breedenbroek-voorst-groen/