Afbeelding
Shutterstock

Maatje worden bij Schuld- en Budgethulp

Algemeen

ULFT - Ben je op zoek naar een boeiende en uitdagende vrijwilligersfunctie? Wil je je inzetten om mensen te helpen die worstelen met hun financiën? Dan is een maatje zijn misschien iets voor jou!

Mensen komen in situaties waarin het lastig is om rond te komen met hun inkomen. Life-events als scheiden, werkloosheid, ziekte en overlijden hebben invloed op het inkomen. Het leidt vaak ook tot extra stress omdat er zoveel door hun hoofd gaat dat ze niet weten waar ze beginnen moeten. Ze hebben iemand nodig die met hen meedenkt, praktische hulp geeft en aanmoedigt. Een maatje, dat geduldig luistert als zij over hun zorgen praten.
De maatjes zetten zich in om de mensen weer zoveel mogelijk zelfredzaam te maken, hun schulden op te lossen en de financiën onder controle te houden. De maatjes in Oude IJsselstreek zijn goed thuis in de maatschappij, zeer gemotiveerd, kunnen goed met mensen omgaan en hebben veelal een financiële en/of zakelijke achtergrond of belangstelling.
Een maatje werkt individueel, maar kan terugvallen op de kennis en kunde van de coördinator en collega-maatjes en bij complexere vraagstukken bij de professionals in de (schuld)hulpverlening.
Nieuwe maatjes zijn verplicht om een uitgebreide e-learning met training van drie tot vier dagdelen te volgen, waarna ze starten met een ervaren buddy. Om de kennis op peil te houden, nemen de maatjes deel aan studiemiddagen, bijscholingsmodules en intervisie. De organisatie in Oude IJsselstreek telt circa veertig maatjes.
Naast SchuldHulpMaatje, dat reeds in 2012 is ontstaan, is in 2021 als nieuw initiatief ‘BudgetHulp Oude IJsselstreek’ opgericht, laagdrempelig met als doel juist schulden te voorkomen: hulp bij geldzaken.
Voor meer informatie: Silvia Simmes, coördinator-budgetconsulent, bel 06-13369695 of mail naar info@schuldhulpmaatje-oudeijsselstreek.nl.


www.budgethulpou-deijsselstreek.nl