Juf Riny. Foto: PR
Juf Riny. Foto: PR PR

Juf Riny 60 jaar: De Wegwijzer Sinderen viert feest

Onderwijs

SINDEREN - Het is feest op basisschool de Wegwijzer op Sinderen, want juf Riny is 60 jaar geworden. Een paar dagen voor haar verjaardag maakten de leerlingen een mooie kaart waarop te lezen was dat Riny van Mourik maandagochtend 15 november vrij moest houden. “Meer dan dat wist ik niet” vertelt Riny.

Die ochtend heeft een aantal leerlingen samen met een collega de jarige juf bij haar thuis verrast en opgehaald. Op school stonden de andere leerlingen klaar en werd er luidkeels gezongen. Daarna hebben ze samen genoten van een heerlijk ontbijt.
Als cadeau kreeg Riny een gepersonaliseerde hapjesschaal. “Wat een fantastische verrassing! Ik ben echt verknocht aan deze school en gek op de leerlingen. Dat ze op deze manier samen met mij deze bijzondere verjaardag willen vieren is echt geweldig” vertelt Riny met tranen in haar ogen.
“Ze staat al 35 jaar met heel veel passie en plezier voor de klas op Sinderen”, aldus collega Jiske Jentink. “Zij heeft alle leerlingen in haar hart gesloten, maar dat is ook wederzijds. De kinderen zijn echt dol op haar, daarom verdiende Riny het om eens extra in het zonnetje gezet te worden.”