Eigenaar Hai Yang van restaurant Dumpling X aan het Kennedyplein in Ulft. Foto: Roel Kleinpenning
Eigenaar Hai Yang van restaurant Dumpling X aan het Kennedyplein in Ulft. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

‘Gasten proeven mijn favoriete eten’

XInterviews & Achtergrond

Echt authentiek Chinees eten bij nieuw restaurant

Ulft – “Dumpling is mijn favoriete eten”, zegt Hai Yang. Hij heeft twee maanden geleden de deuren geopend van zijn restaurant Dumpling X. “Wat ik zelf het lekkerste vind, dat wil ik ook graag aan mijn gasten laten proeven. Daarom ben ik dit restaurant gestart. Mijn favoriete gerechten maak ik met plezier. Het zijn verrassende Aziatische gerechten. Ik wil de gasten graag kennis laten maken met ons concept.”

Door Carla van der Meer

Op het menu staan niet de gerechten zoals die bij de meeste Chinese restaurants op de kaart staan. De gasten kunnen bij Dumpling X terecht voor echt authentiek Chinees eten waar de in China geboren chef zelf mee opgegroeid is.
Yang heeft het verrassingsmenu Chef’s choice. “Dat is elke dag anders”, legt Yang uit. “Wat er op het menu staat, is afhankelijk van de producten die ik inkoop. Die moeten mooi en vers zijn. Gisteren was dat gestoomde zeebaars en gestoomde courgette.”

Pure, verse gerechten
“Bij familiebijeenkomsten was er altijd lekker eten”, vertelt Yang. “Ik wil mijn gasten graag kennis laten maken met pure, verse gerechten en ze nieuwe smaken laten ontdekken. Gestoomd ei is bijvoorbeeld heel anders dan een gepocheerd ei. Het heeft de structuur van een soort pudding. Ook gestoomde zalm smaakt heel anders. Het is zo leuk om de gasten nieuwe smaken te laten proeven. Ze zeggen dan: ‘nooit gedacht dat gerechten zo bereid kunnen worden’.”
“We serveren lekkere en gezonde gerechten. We verstoppen niets onder een dikke laag saus. Zoals het eruit ziet, zo smaakt het. Het zijn Hollandse ingrediënten op een authentieke Chinese manier bereid.”
Yang maakt ook verse Aziatische pasta. “Dat is totaal anders dan mie”, legt hij uit. “Het is een dikke pasta. Ik kan het niet uitleggen, dat moet je gewoon proeven.”

Ook sushi
Bij Dumpling X kunnen ook gerechten afgehaald of thuisbezorgd worden. “Dat is vooral sushi, maar ook andere Aziatische gerechten”, laat Yang weten. “Niet alle dumplings zijn geschikt voor afhaal of bezorging, want bijvoorbeeld gestoomde vis is het lekkerste als dat binnen vijf minuten na bereiding gegeten wordt.”
Yang heeft een ruime horeca-ervaring. Hij heeft onder meer bij een Wok-restaurant in Winterswijk en een sushi-restaurant in Arnhem gewerkt. Ook heeft hij in Zwitserland gewerkt en is hij bekend met de Franse keuken.

‘Nooit gedacht
dat gerechten
zo bereid
kunnen
worden’

“Ik heb heel veel ervaring met koken”, zegt hij. “Ik heb ook bij een broodjeszaak gewerkt. Het is echt heel divers wat ik allemaal gedaan heb. Met alle ervaring die ik overal opgedaan heb, kan ik veel lekkere en verrassende gerechten bedenken.”
Wie durft nieuwe smaken te ontdekken en te proeven wat de chef maakt?

Dumpling X is gevestigd aan het J. F. Kennedyplein 4 te Ulft. Telefoon: 0315-262002.