Team De Voerboer bij de bus. Hans, Gerben, Monique en Hans. Foto: Sanne Wevers
Team De Voerboer bij de bus. Hans, Gerben, Monique en Hans. Foto: Sanne Wevers

‘We verkopen alleen producten waar we achter staan’

Tien jaar De Voerboer in Aalten

Door Karin Stronks

AALTEN – De Voerboer bestaat tien jaar. Gerben en Monique Boesveld zijn begonnen in een zeer sober pand met magazijn en bezorgservice, uitgegroeid naar een prachtig bedrijf met een winkel, gevestigd in een mooie ruime locatie aan de Broekstraat. Er worden niet veel merken verkocht, wel kwalitatief hoogstaand voer. Monique: “We verkopen alleen producten waar we 100 % achter staan! Voor gezonde en blije huisdieren en natuurlijk geldt dat dan ook voor de baasjes!”

Tien jaar geleden zijn Monique en Gerben Boesveld voor zichzelf begonnen na een tip. Ze betrekken een deel van een pand aan de Landbouwstraat. Monique weet nog goed: “Gespeend van alle luxe. Geen verwarming, warm water, zelfs geen toilet. In het begin hadden we een magazijn, Gerben ging de boer op, we verkochten alleen op bestelling, wat dan werd bezorgd.” Omdat klanten vroegen of er ook afgehaald kon worden is De Voerboer begonnen met de winkel. Gerben: “Eerst alleen op zaterdag. Moniques vader Arie heeft ons hiermee super geholpen, vooral op praktisch gebied. Er werd veel tijd besteed aan de klanten, er werd gezellig koffie gedronken aan een tafel die middenin de zaak stond! Ja een soort stamtafel leek het wel! Wie had ooit kunnen denken dat we later vijf dagen per week open zouden zijn!” 

Welzijn
Monique en Gerben verdiepen zich in de samenstelling van voeding, gecombineerd met het welzijn van de dieren. “We hebben bewust keuzes gemaakt in de merken die we verkopen. Topkwaliteit, wat goed is voor de dieren, waar de huisdieren goed op gedijen. En waarom dat zo is. Ik denk dat we nu echt iets hebben staan wat dat betreft, zeker qua kennis en ervaring”, legt Gerben uit. Monique vult aan: “Dat ging echt niet vanzelf. We hebben pittige jaren achter ons liggen. Zakelijk was het spannend natuurlijk in het begin maar ook qua gezondheid ging het ons niet altijd voor de wind. Het waren soms pittige jaren, maar ik had het niet willen missen. Het gaat goed, we hebben geluk met veel vaste trouwe klanten die ons zelfs aanbevelen. Daar zijn we erg dankbaar voor!”

Voorraad
Zes jaar geleden betrekt De Voerboer het pand aan de Broekstraat. Het geheel oogt overzichtelijk, ruim en transparant. Er ligt een behoorlijke voorraad voer in het pand. “We verkopen kwaliteitsvoer voor alle dieren. Van paarden tot postduiven, van honden tot hamsters, kanaries, noem het maar op”, vertelt Monique. “We hebben passie voor dieren, voor gezonde dieren. We krijgen nogal eens te maken met klanten die naar een bepaald merk voer vragen. Of klanten met dieren die vage klachten hebben. Bijvoorbeeld heel veel verlies van haren, jeuk, darmproblemen of een doffe vacht. Wij leggen rustig uit dat wij alleen graag die bepaalde merken verkopen, maar vooral waarom we dat doen. We adviseren de klant om het eens uit te proberen. In de meeste gevallen komen klanten bij ons terug. Het klinkt zo eenvoudig maar de juiste voeding is mede bepalend voor de mate van de gezondheid van een dier. En daar ligt onze passie! Wij zijn misschien niet goedkoop maar wat we verkopen is kwalitatief hoogstaand. Geen vulling maar voeding.”

Vertrouwen
Gerben en Monique zien de toekomst vol vertrouwen en met nieuwe plannen tegemoet. Monique: “Het gaat goed nu, er zit nog altijd groei in ons bedrijf.” Er staat een team van vier personen klaar om de klanten te bedienen. “Hans en Hans vormen de bezorgdienst, Monique en ik runnen de winkel en alles er omheen. We richten ons op fysieke verkoop maar mensen kunnen ook via de webshop bestellingen plaatsen. We kijken terug op tien veelbewogen maar prachtige jaren en zijn dankbaar en trots op wat er nu staat”, aldus Gerben. Hoe komen ze eigenlijk aan de naam De Voerboer? Gerben grijnst: “Ja, dat was een logische stap, ik ging de boer op met voer, dan is de keuze snel gemaakt!”


www.de-voerboer.nl