Afbeelding
PR

Excursie in natuur

Excursie in natuur

WINTERSWIJK - Op zaterdagmiddag 27 november houdt KNNV Oost-Achterhoek een geologische natuurexcursie in Winterswijk Miste.

"Winterswijk is geologisch gezien misschien wel het interessantste stukje Nederland. Er komen hier vele oude aardlagen aan de oppervlak en er zijn veel restanten van de laatste IJstijd te vinden", laat de organisatie weten. "Tijdens deze excursie bezoeken we het gebied tussen Winterswijk en Miste, rond kleigroeve De Vlijt. Langs oude kleiputten gaan we op zoek naar zwerfkeien. We letten op hoogteverschillen in het landschap en we zien sporen uit lang vervlogen tijden."
Ondertussen vertelt de gids over de invloed van deze geologische fenomenen op de levende natuur. De geologie heeft vaak grote invloed op de flora en fauna.
Deelname is gratis, maar je moet je wel even aanmelden. Dit kan per app of sms naar de gids, F. Bos op 06-14063024. In verband met corona is het maximumaantal deelnemers tien. Verzamelen om 14.00 uur bij theater De Storm in Winterswijk. Van gaat het per fiets of auto naar het excursieterrein.