Lotgenotengroep
partnerverlies

Lotgenotengroep
partnerverlies

Regio - Humanitas Achterhoek West start 15 december weer een lotgenotengroep voor mensen die hun partner hebben verloren door de dood.

"Wanneer iemand die je lief is dood gaat, verandert je leven en de manier waarop je het leven ervaart op een ingrijpende wijze. Jij bent iemand kwijt die je lief is maar daarmee verlies je ook iets van jezelf", laat de organisatie weten. "Dikwijls is er in het begin veel aandacht van de omgeving maar na verloop van tijd ebt dit vaak weg en kan men het gevoel krijgen er alleen voor te staan. In zo'n periode kan een lotgenotengroep net datgene zijn wat je nodig hebt om de draad van het leven weer op te kunnen pakken."
"In een veilige omgeving binnen de intimiteit van een groep lotgenoten kunnen verdriet en gevoelens geuit en gedeeld worden." Er wordt gewerkt aan de hand van thema's: wel of geen afscheid hebben kunnen nemen, de uitvaart, reacties van de omgeving, schuldgevoelens, speciale dagen, angst, de kracht om verder te gaan. Daarnaast zal er aandacht zijn voor zelf ingebrachte thema's.Een groep bestaat over het algemeen uit zes tot acht deelnemers en wordt begeleid door tweeervaren en geschoolde gespreksleiders. Er zijn tien bijeenkomsten van tweeuur en na verloop van tijd is er een terugkomdag. Voorafgaand is er een persoonlijk kennismakingsgesprek.
Voor meer informatie of aanmelding: André Lamers via andrelamers@live.nl.