Vlnr: Dave Bedeker, Noëlle Messink (GOV), Tom Masselink en Ot Bresser (beide Motto). Foto: Roel Kleinpenning
Vlnr: Dave Bedeker, Noëlle Messink (GOV), Tom Masselink en Ot Bresser (beide Motto). Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

GOV en OVG komen tezamen

Algemeen

GENDRINGEN - Een betere praktische uitwerking van de kerstgedachte ‘komt allen tezamen’ kan bijna niet verzonnen worden. Op zaterdag 11 december tussen 10.00 uur en 17.00 uur is er bij de Sint Maartenkerk aan de Grotestraat de mogelijkheid om een kerstboom te kopen en te genieten van smaakvolle gerechten. Dit is mogelijk dankzij een goede samenwerking tussen de plaatselijke harmonie en de ondernemersvereniging.

Door Walter Hobelman

Zaterdag 11 december staat de traditionele soepactie van de Gendringse Orkest Vereniging (GOV) op de agenda. Normaal verkoopt men de overheerlijke soep huis aan huis, maar dat is dit jaar niet mogelijk. Daarom besloot de vereniging om net als vorig jaar met een kraampje ergens te gaan staan en de soep via een ‘drive thru’ concept te verkopen.

Oklahomagrill
Diezelfde zaterdag is ook voor de Ondernemers Vereniging Gendringen (OVG) een belangrijke dag. Het organiserende comité bedacht een ‘Trees, Wine en Food’ evenement in combinatie met een unieke kerstbomenverkoop. “Het unieke zit in het feit dat er naast de kerstbomenverkoop ook het één en ander te preuven is”, legt Dave Bedeker van de OVG uit. “Zo staan onze jonge ondernemers van Motto Gendringen er met hun enorme Oklahomagrill en bereiden hierop de lekkerste gerechten en Wijngoed Montferland staat er met een op vuur gestookte glühwein. Samen met de soep van de GOV is dat natuurlijk een smaakvolle samenwerking. In deze lastige tijd proberen we op deze manier er toch het beste van te maken, waarbij we natuurlijk de geldende regels in acht nemen.”
Noëlle Messink, secretaris van de GOV, is blij met dit initiatief. “Op deze manier laten we zien wat Gendringen uniek maakt. De verbinding zoeken en samen aan de slag gaan om de inwoners van het dorp en uit de omgeving iets bijzonders aan te bieden. Dit Trees, Wine en Food evenement wordt echt iets unieks.”
De soepactie is al gestart met de voorverkoop, maar op 11 december is er ook nog voldoende keus uit bruine bonensoep, Chinese tomatensoep en erwtensoep en natuurlijk wordt er ook bijpassende rookworst verkocht. “We staan ook met een kraampje bij de COOP, zoals andere jaren”, vertelt Noëlle. De opbrengst van de soepactie komt ten goede aan het instrumentenfonds.
“De kerstbomenverkoop is kleinschalig en niet echt iets commercieels. De leden van de OVG die ook in de kerstbomenhandel zitten willen we zeker niet in de weg zitten en we hebben er goed overleg over gehad met hen”, vertelt Bedeker. “Met de verkoop van de bomen steunen de inwoners de ondernemersvereniging om in de toekomst soortgelijke acties te kunnen organiseren.”
De kerstbomen kunnen zowel contant als met PIN betaald worden.