Soepactie Jubal vanwege corona via voorverkoop

Varsseveld – Al sinds 1993 organiseert muziekvereniging Jubal in januari haar soepactie: van deur tot deur met soep en worst. Even leek de actie weer oud vertrouwd gedaan te kunnen worden, maar corona stond daar toch aan in de weg. Net als vorig jaar vindt de actie met voorverkoop plaats. De soep kan worden afgehaald in een heuse drive-thru. 

"Al sinds 1993 gaan we tijdens de soepactie van deur tot deur in Varsseveld, Heelweg, Sinderen en Westendorp.”, legt bestuurslid Martine Lubbers uit. "Verdeeld over ruim 30 teams verkopen we normaalgesproken ongeveer 2.000 liter soep en honderden rookworsten.”
De soepactie is belangrijk voor de vereniging. Corona leek vorig jaar roet in het eten te gooien, maar de vereniging bedacht een succesvol alternatief met volledige voorverkoop. Op de dag van de soepactie kon de soep worden afgehaald in de drive-thru in het centrum. "We hebben toen bijna duizend liter soep verkocht. Via de site is een leuke videoreportage van toen terug te zien," zegt commissielid Mandy Bruggink.
Ook dit jaar maakt corona dat de vereniging niet van deur tot deur kan gaan. De werkwijze van vorig jaar gaat dus op herhaling. De bestelling kan worden geplaatst in de soepshop: www.jubalvarsseveld.nl/soepshop. Ook kan er worden gebeld (tussen 18 en 20 uur) of geappt met Martine Lubbers: 06-10595 83. Verder kan een bestelformulier door de bus worden gedaan op Roggestraat 12. Bestellen kan tot 31 december.
De soepactie is op zaterdag 29 januari 2022. De klant kan zelf kiezen of de bestelling die dag wordt thuisbezorgd, of wordt afgehaald in de speciaal daarvoor aangelegde soep-drive-thru.
Jubal hoopt met de actie geld op te halen voor haar jeugdopleiding. De soep kost vijf euro per liter, de rookworst 2,50 euro per stuk. De aanbieding is twee liter soep naar keuze en een rookworst voor slechts twaalf euro.