Privater Krippenstandort draußen unter einem Carport. Foto: PR
Privater Krippenstandort draußen unter einem Carport. Foto: PR

Internationale kerststallentocht met ruim zestig kerststallen in Dinxperlo

DINXPERLO/SUDERWICK  - Van zaterdag 11 december tot en met donderdag 6 januari (Driekoningen) organiseert Rosi Tuente in samenwerking met de stad Bocholt, de gemeente Aalten, de plaatselijke parochies en sponsoren de vierde editie van de internationale kerststallentocht in ‘Dinxperwick’ en omgeving, waarbij het kerstfeest wordt verbeeld door een grote diversiteit aan kerststallen.

Dit jaar is er een recordaantal deelnemers. Waren er vorig jaar nog 53 locaties te bezichtigen, dit jaar zijn er meer dan 61 locaties waar een kerststal tentoongesteld wordt. En niet alleen in Dinxperlo en Suderwick, maar ook in Anholt, Spork en Breedenbroek. De totale lengte van de route is ongeveer 14 kilometer.
Een internationaal, oecumenisch team van vijftien vrijwilligers heeft de kerststallen geplaatst in winkels, kerken, bejaardencentra, scholen, cultuurhuizen, particuliere etalages of carports. Op diverse plekken in Dinxperlo en Suderwick zijn de folders met de route beschikbaar. Men kan voor meer informatie ook terecht op de website.
De kerststallen die tentoongesteld worden zijn heel verschillend. Naast de klassieke kerststal zijn er ook miniatuur kerststallen, levensgrote kerststallen en alternatieve kerststallen te bezichtigen. Deze zijn vrijwel allemaal van buitenaf te zien, sommige ook mooi verlicht in het donker. De kerststallentocht leverde voorgaande jaren veel positieve reacties op.
Ook dit jaar is het populaire ‘hazen-zoekspel' in de route opgenomen, met vele mooie prijzen die op 20 januari 2022 zullen worden verloot onder de juiste inzendingen.


www.dinxperwick.info

Krippe Dorfplatz Suderwick. Foto: PR