Industriepark Zelhem klaar voor de toekomst

ZELHEM - Met steun van de provincie Gelderland wordt het Industriepark Zelhem toekomstbestendig ingericht met ruimte voor groen en aandacht voor en klimaatadaptatie. De wegen worden verbreed en leegstaande gebouwen maken plaats voor energiezuinige nieuwe gebouwen met groene gevels.

Het Industriepark Zelhem is verouderd. De wegen zijn te smal en moeten worden verbreed. Het bedrijventerrein is versteend. Dit zorgt voor wateroverlast en hittestress. Door leegstand is er een gevoel van sociale onveiligheid op het bedrijventerrein.

Meer groen, minder steen
Het Industriepark wordt heringericht met bredere wegen, meer groen en minder steen. Door de openbare ruimte groen in te richten wordt het industriepark klaargemaakt voor de veranderende weer. Een deel van de leegstaande en verouderde gebouwen wordt gesloopt. Hier komen nieuwe gebouwen voor in de plaats met aandacht voor biodiversiteit (groene gevels, struiken, bomen) en energietransitie (zonnepanelen).
Gemeente Bronkhorst ontvangt hiervoor een bijdrage van 500.000 euro vanuit het programma Toekomstbestendige Bedrijventerreinen, waarmee provincie Gelderland werklocaties wil verduurzamen en klaarmaken voor de toekomst. Nergens is zoveel duurzame winst te halen dan op bedrijventerreinen met veel steen en weinig groen.  


www.gelderland.nl/Toekomstbestendige-bedrijventerreinen