Bed Company, Jaap Huisman Maurice Bongers Alexander Bongers. Foto: Frank Vinkenvleugel
Bed Company, Jaap Huisman Maurice Bongers Alexander Bongers. Foto: Frank Vinkenvleugel

The Bed Company naar industrieel pand

DINXPERLO - The Bed Company bestaat inmiddels al meer dan twintig jaar. Begonnen in Bocholt en vanaf 2017 gevestigd in Dinxperlo. Eerst in een kleinschalig pand aan de Kerkstraat en sinds 1 april van dit jaar gevestigd in een prachtig gerestaureerd industrieel erfgoed aan de Industriestraat. Met de voltooiing van hun showroom in het pand willen de compagnons Alexander Bongers, Maurice Bongers en Jaap Huisman de lokale en regionale bevolking graag op de hoogte stellen van het bestaan van hun prachtige bedrijf en vertellen waar The Bed Company voor staat. 

Door Daniëlle Jolink

Bij binnenkomst in het prachtige pand valt het oog direct op de prachtige industriële kenmerken met als blikvanger één lang, groot houten bureau met daaraan zestien ruime werkplekken. Bij binnenkomst staat er direct een medewerker klaar om de klant vriendelijk te ontvangen met een heerlijke kop koffie aan één van de ronde tafels die er speciaal voor de klanten staan. Aan de rechterkant bevindt zich de showroom die nu net voltooid is. Deze is ingericht in diverse slaapruimtes met ieder een eigen stijl en sfeer. Van Scandinavisch tot Hotel-Chique, er is voor ieder wat wils. Alexander, Maurice en Jaap zijn dan ook erg blij met de showroom, het is precies geworden zoals ze voor ogen hadden. “We zijn hier nu sinds 1 april van dit jaar gevestigd, maar wilden pas echt ruchtbaarheid eraan geven als alles helemaal af is. Want wat we doen moet gewoon goed zijn, voor minder doen we het niet”, aldus Alexander. De uitstraling van de showroom onderstreept deze woorden.

Alexander vertelt: “Ik begon met het verkopen van bedden toen ik zestien was, gewoon vanuit de schoolbanken. Ik had toen de eerste mobiele telefoon, dat was toen nog heel bijzonder. Ik mocht van de leerkrachten deze gewoon op de schooltafel leggen. Als er een klant belde dan mocht ik de les verlaten om vervolgens op de gang een bed te verkopen, dit kun je je tegenwoordig toch niet meer voorstellen”, zegt hij lachend. “Mijn vader had een beddenbedrijf en bij hem kocht ik dan in. Het begon al snel heel goed te lopen, per week verkocht ik zo tien bedden”. Deze bedden werden vervolgens door zijn vader en zijn broer Maurice rondgebracht. Maurice: “Samen met mijn vader monteerde ik de bedden bij de klant thuis en zo begon onze eerste samenwerking. Een jaar later verkochten we telefonisch abonnementen voor onderhoudsartikelen voor waterbedden. We begonnen met ons tweeën op een zolderkamertje maar al gauw groeiden we uit tot een callcenter met vijftien personeelsleden en huurden we ons eerste pand. Ondertussen kwam er vanuit onze klanten steeds meer vraag naar onderdelen voor (water)bedden en openden we rond het jaar 2001 onze eerste beddenzaak in Bocholt. Dit ontwikkelde zich uiteindelijk door in vijftig franchise zaken door heel Duitsland.”

"Tien jaar geleden hebben we onze online tak opgezet", vult Alexander aan, "het hebben van vijftig winkels was een mooie ervaring, maar ook heel arbeidsintensief. Uiteindelijk hebben we besloten om ons volledig op online verkoop te focussen. We verkochten alle winkels en begonnen in 2017 weer volledig back to basis in het pand aan de Kerkstraat met Jaap als derde compagnon." Jaap: "We wilden alles goed aanpakken door duidelijke prioriteiten te stellen en de juiste focus te hebben. In de afgelopen drie jaar maakten we een enorme groei door en we werken nu met veertien mensen op kantoor.” Het pand aan de Kerkstraat werd te klein en het huidige pand kwam dan ook precies op de juiste tijd op hun pad en bood hen de mogelijkheid om een showroom te maken voor de online klanten. Met de komst van deze showroom kwam de mogelijkheid om naast de online klanten ook de focus op de lokale en regionale klanten te leggen. Alexander: "Mensen denken vaak dat wij een groothandel zijn en weten niet wat wij allemaal herbergen en dat ook de particuliere klant bij ons in de showroom terecht kan. Onze slogan is ‘zorgeloos slapen'. Dit houdt in dat we van A tot Z alles regelen, totale ontzorging en service staat bij ons hoog in het vaandel. Goede bedden leveren kan iedereen, wij willen ons onderscheiden door onze persoonlijke aanpak en zetten ons volledig in om de klant tevreden te stellen. Klanten kunnen ons vinden via www.the-bed.com of op afspraak of tijdens kantoortijden binnenlopen in ons pand aan de Industriestraat 9."


www.the-bed.com

Showroom Bed Company. Foto: Frank Vinkenvleugel
Showroom Bed Company. Foto: Frank Vinkenvleugel