De jury in overleg. Foto: PR
De jury in overleg. Foto: PR pr

Bulletje steelt de show tijdens bonte avond van SC Varsseveld

Sport

VARSSEVELD - De voorbereidingen startten al in het najaar van 2021. De activiteitencommissie van Sc Varsseveld zat te popelen om eindelijk weer een grote activiteit te organiseren. Ze waagden de gok en voor vrijdag 18 maart werd een bonte avond gepland voor de jeugd van Sc Varsseveld. 

Er werd geflyerd, teams werden warm gemaakt, en langzaam druppelden de aanmeldingen binnen. En ja…het mocht weer! De commissie kon echt spijkers met koppen gaan slaan. Op naar het Borchuus, met de vraag of ze de zaal konden huren. Daar is een mooi podium. Muziekvereniging Jubal, die daar dan normaal altijd oefent, werd voor een keer naar de kerk verplaatst. Daarna zijn nagenoeg alle bedrijven in Varsseveld benaderd met de vraag of ze een prijsje voor de verloting konden missen. Wat werd daar overweldigend gehoor aan gegeven. Iedereen gaf gul, zelfs op de vrijdagmarkt werd door de verkopers enthousiast iets van hun verkoopwaar afgestaan. 

Alle dikke honderd cadeaus werden voorzien van een lootje, waarvan ook een exemplaar in een envelop werd gestopt. Na een middagje klaarzetten en alles versieren in de clubkleuren zwart-wit-blauw was het wachten op de deelnemers en het publiek. Maar liefst 9 jeugdteams hadden zich opgegeven om hun kunsten te laten zien. En iedereen nam natuurlijk zijn ouders, broertjes en zusjes, maar ook opa en oma mee. Er moesten al snel stoelen bijgehaald worden. De zaal zat vol. Wat een enthousiasme!

Om half zeven ging het programma van start. De enige echte Varsseveldse Hennie Huisman, Hans Boesveld, nam de rol van presentator op zich, alsof hij nooit anders had gedaan. Allereerst verwelkomde hij de driekoppige jury. De voorzitter van Sc Varsseveld, Mikel Fraikin, Astrid -Freule- Radstake en -onmisbaar in een jury- Alex Wonnink als de enige echte Bulletje. Hoewel de meeste jongeren waarschijnlijk nog nooit van Bulletje hadden gehoord, had hij een grote aantrekkingskracht op hen. Hij vond alles heel erg boehoehoe moooooi, gaf high-fives aan de deelnemers, en begon zelfs de bloemen op tafel op te eten. De jury was eigenlijk al een act op zich. Toch hadden zij de niet te benijden taak om aan het eind van de avond een winnaar aan te wijzen.

Na de voorstelronde was het tijd voor het verrassingsoptreden van de activiteitencommissie. Tussen alle bedrijven door hadden ze ook nog tijd gevonden om hiervoor te oefenen. Omdat er slechts één man in de commissie zit hadden ze al gauw de keuze gemaakt voor het liedje Daddy Cool van Boney M.  Zo konden ze hem laten zien dat hij onmisbaar is in het team. En Boney -Robert Laar- M was de schaamte voorbij, in zijn strakke broek en ontbloot bovenlijf. De stemming zat er dus gelijk al goed in. Hoog tijd voor het eerste optreden, van de allerkleinsten. Alle kinderen van 4 tot 7 jaar hadden een rood shirt met een gele stropdas aan, en trainer Dave Ankersmid vertolkte de rol van Rob Kemps. Zo liet hij ze van links naar rechts en van rechts naar links over het podium springen. Het was schattig om te zien hoe ze het liedje Snollebollekes vertolkten. Nog even zwaaien naar papa en mama en opa en oma, en het volgende team stond alweer klaar. Dat was de JO8-1, die onder leiding van Bart Weltevreden en Vera Veltkamp de pinguïndans vertolkten. Door naar de JO8-2, waar de kinderen allemaal in hun pyjama en met een knuffel onder de arm aan het dribbelen gingen op de tonen van het liedje I wanna knuffel het podium. Trainers JanWillem Mooy en Ferdi Duijzend haalden de ballen weer uit de meegebrachte goal.

In de pauze was het dringen bij de lotenverkoop. De winkans was ongeveer 1 op 4, dus bijna iedereen had prijs. De mooiste cadeaus gingen naar de blije winnaars; veel waardebonnen maar ook mooie, leuke of lekkere producten van de Varsseveldse middenstand gingen ’s avonds in de fietstassen mee naar huis. Hiermee is een groot gedeelte van de gemaakte onkosten voor Sc Varsseveld weer teniet gedaan.

Na de pauze bleef het donker in de zaal. Dit was speciaal voor het optreden van de JO8-4. De leidsters Lietje Jacobs en Paula Westendorp hadden de kinderen en zichzelf volgeplakt met lichtstaafjes, en dansten op het liedje Gruwelijk Eng van Kinderen voor Kinderen. Wat een leuk effect had dat. Na de skeletten en de spookjes was het de beurt aan de JO9-1. Vader -Mark Aalbers- Abraham vertolkte het smurfenlied met 8 blauwe smurfjes om hem heen. Zelfs de fluit ontbrak niet aan het optreden. De presentator vroeg vader Abraham na het optreden of hij wel wist dat de kappers alweer open waren, wat tot grote hilariteit onder de kinderen en het publiek leidde. Zwemmen in Bacardi Lemon! Dat was de volgende act, van de JO11-1. De hele zaal stond op de kop en zong het liedje letterlijk mee. De spelers waren prachtig verkleed in zwemkleding. Eén speler had zelfs een zeemeerminnenpak aan. Ook de waterpistolen ontbraken niet, wat weer tot grote hilariteit van de kinderen voorin de zaal leidde. Dolle pret dus. Kon de JO11-2 daar nog overheen? Zij vertolkten het liedje Humpa Humpa. Alle kinderen kennen dit liedje, want het werd tijdens het kinderkamp de hele dag gedraaid. Drie kinderen speelden het bandje, 2 spelers zaten aan tafel wijn te drinken, en tijdens het refrein kwamen 4 spelers met trompetten en een trommel de zaal door lopen. Fem, het enige meisje van het team, kwam steeds op het juiste moment Humpa Humpa in de microfoon zeggen. Het was een geweldig leuke act. De zaal lag plat. Tijd voor de allerlaatste act van de avond, die van het meidenteam, de MO10-1. Wat hadden zij vaak geoefend, en wat waren ze zenuwachtig. Ze hadden speciaal voor deze avond voetbalshirts laten bedrukken met hun naam en rugnummer erop. Er was onder leiding van moeder Ancilla Kessely een hele mooie choreografie van het nummer Waka Waka van Shakira ingestudeerd. Wat zag het er professioneel uit!

Toen was het de zware taak aan de driekoppige jury om tot een oordeel te komen. Wat een spanning in de zaal. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat iedereen een winnaar is, en dat iedereen in ieder geval derde was geworden. Alle derde prijs winnaars werden een voor een het podium opgeroepen, en kregen een mooie medaille. Daar stonden de laatste twee teams vol spanning voor het podium te wachten. De JO11-2 met Humpa Humpa en de JO8-4 met Gruwelijk Eng. Wie ging er met de hoofdprijs vandoor? De voorzitter van de jury mocht de uitslag geven, de beste act van de avond was Humpa Humpa van de JO11-2. Wat waren ze uitzinnig van blijdschap. Ook zij kregen een medaille omgehangen, en ontvingen een wisselbeker. Want volgend jaar komt er uiteraard weer een bonte avond!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding