De drie muzikanten in actie. Foto: Harry Pater
De drie muzikanten in actie. Foto: Harry Pater Harry Pater

Sfeervol akoestisch bluesconcert van Erwin Java

Muziek

ULFT - Afgelopen zaterdag genoten een kleine 100 bluesliefhebbers van het optreden van Erwin Java’s Travel Party in de popzaal van het DRU Industriepark.

Gitarist Erwin Java speelde bijna 25 jaar bij Harry ‘Cuby’ Muskee en daarvoor onder meer in White Honey en Herman Brood’s Wild Romance. Na de dood van Muskee richtte hij de populaire bluesrockband King Of The World op. De afgelopen jaren was hij vaak te zien in het tv-programma Veronica Inside en treedt hij nog steeds op tijdens de huidige theatertournee van Johan Derksen.
Als gasten had Java zaterdag de Engelse zanger/gitarist Sean Webster en de Amerikaanse mondharmonicaspeler Tollak Ollestad meegenomen. Webster toonde zich een geweldige zanger, Ollestad had zeker tien verschillende mondharmonica’s bij zich, waarmee hij prachtige accenten aanbracht aan de gespeelde songs. En Erwin Java bewees, ook semi-akoestisch, fantastische solo’s te spelen. Het repertoire bestond grotendeels uit bluesklassiekers, zoals Eric Clapton,B..B. King en John Hiatt. Hoogtepunten waren I’d Rather Go Blind en Feels Like Rain, dat flink werd meegezongen. Enige minpuntje was dat de pauze langer duurde dan beide sets van 40 minuten.