Wandel tijdens vierdaagse. Foto: PR
Wandel tijdens vierdaagse. Foto: PR PR

Achterhoekse Wandelvierdaagse terug na twee jaar

OUDE-IJSSELSTREEK - Van woensdag 25 mei tot en met zaterdag 28 mei vindt de zestiende editie van de Achterhoekse Wandelvierdaagse plaats. Op routes van 12, 20, 30 en 40 kilometer kan de wandelaar zijn hart weer ophalen aan de rijke cultuurhistorie en de fraaie natuur van de Achterhoek.  Meer wandelen door lockdowns dus nu lijn doortrekken 

"Door corona konden de edities van 2020 en 2021 niet doorgaan”, vertelt Jo Weijers, voorzitter van de Achterhoekse Wandelvierdaagse. "En dat terwijl corona, zeker in de eerste golf, veel mensen aanzette tot wandelen. Steeds meer mensen zijn daardoor gaan inzien hoe fijn, gezond en inspirerend wandelen kan zijn. Daarom zijn we erg blij dat we in 2022 weer écht aan de wandel kunnen met de Achterhoekse Wandelvierdaagse. Het is natuurlijk goed om die gezonde lijn door te trekken!”, aldus een opgetogen Weijers.
Het Simonsplein in Doetinchem is het startpunt van dit evenement dat ook onder jongere deelnemers steeds populairder wordt. Ook dit jaar starten weer duizenden wandelaars vanuit het centrum van Doetinchem richting de mooiste stukjes Achterhoek.
De routes lopen door vier Achterhoekse gemeenten, te weten Doetinchem, Bronckhorst, Oude IJsselstreek en Montferland. Of zoals Weijers vertelt: "Je wandelt door prachtige bossen, idyllische dorpjes en over adembenemende landgoederen en boerenakkers. Je hóeft trouwens niet vier dagen te wandelen. Het is ook mogelijk om een, twee of drie dagen mee te doen. Dat maakt het misschien ook net wat makkelijker om die vriend, vriendin of collega aan te laten sluiten.”
Het is nu mogelijk om in te schrijven voor de Achterhoekse Wandelvierdaagse:


aw4d.nl