'Vraag hulp bij geldzorgen'

REGIO - Je piekert omdat je niet zeker weet of je deze maand rond gaat komen. Zeker nu de energieprijzen stijgen en de boodschappen ook steeds duurder worden als gevolg van de gestegen inflatie. Of komt er zoveel op je af door werkeloosheid, scheiding of overlijden dat je niet meer weet waar je beginnen moet? 

Mensen die zich zorgen maken over geldproblemen, kunnen aankloppen bij BudgetHulp Oude IJsselstreek. De maatjes helpen om de financiƫle thuisadministratie in te richten en op orde te houden. Ook helpen ze met het in beeld brengen van de inkomsten en uitgaven. Ze geven tips om deze in balans te houden.
Een maatje is een getrainde vrijwilliger die bij je thuiskomt en kijkt waar je tegen aan loopt en wat er moet gebeuren. Het maatje helpt je gratis bij het doornemen van brievenbuspost en digitale post; het overzichtelijk opbergen van de administratie in ordner of op computer; het in beeld brengen van inkomsten en uitgaven en het opstellen van een budgetplan; het aanvragen van toeslagen, kwijtscheldingen, minimaregelingen en dergelijke.
Inwoners in de Oude IJsselstreek die het inzicht in de financiƫle situatie kwijt zijn en meer grip op de uitgaven willen hebben, kunnen zich aanmelden via de website of e-mail of door telefonisch contact op te nemen met mevrouw Silvia Simmes, budgetconsulent. De hulp is gratis.
Informatie: info@schuldhulpmaatje-oudeijsselstreek.nl, 06-13369695.


www.budgethulpou-deijsselstreek.nl