Oranjevereniging Gendringen houdt collecte

GENDRINGEN – Als eerste stap op weg naar – eindelijk! - weer een echte Koningsdag komen vrijwilligers van de Oranjevereniging bij de inwoners van Gendringen aan de deur. Dit gebeurt in de week van 28 maart tot en met 2 april. En niemand kan zeggen: “Daar heb je ze alwéér”, want de laatste keer was twee jaar geleden.

Twee jaar lang kon er in Gendringen geen Koningsdag gevierd worden met de kinderen en tieners uit het dorp. Dit jaar kan dat gelukkig weer wel.
Toch heeft de vereniging de afgelopen twee jaar niet stil gezeten. Er zijn een paar activiteiten geweest die wél door konden gaan en waar de vereniging aan heeft meegewerkt, zoals de Halloweenavond, de zeer succesvolle ZomerVakantieDag in augustus 2021 en het maken van een ‘Doeboekje’ voor kinderen als alternatief voor Koningsdag.
“Dit hebben we met veel plezier gedaan”, vertelt voorzitter Bas Visser. “Maar we hebben daardoor wel wat kosten gemaakt en omdat we twee jaar niet konden collecteren is onze financiële buffer wel geslonken.”
Met de collecte hoopt de Oranjevereniging weer wat meer spek op de botten te krijgen zodat ook dit jaar én in de toekomst er jaarlijks het nodige te vieren en beleven is voor de jeugd uit het dorp. “Koningsdag 2022 wordt weer echt ouderwets gezellig, op een nieuwe locatie. We zijn op dit moment druk bezig met alle voorbereidingen en dat moet allemaal in korte tijd geregeld worden, maar reken er maar op dat Gendringen op een grootse manier Koningsdag gaat vieren”, aldus Visser.
Vrijwilligers komen huis-aan-huis collecteren. Mocht iemand niet thuis zijn dan wordt een briefje achtergelaten met daarop een QR code, waarmee men zelf een gift over kan maken om de Oranjevereniging te steunen. De vereniging is ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers. “Jonge ouders, die het stokje over kunnen nemen van ouders waarvan de kinderen zelf te oud worden voor de Koningsdagactiviteiten. We zoeken mannen en vrouwen, die creatief, handig, enthousiast en/of gezellig zijn."
Aanmelden kan via:


www.oranjevere-niginggendringen.nl