Voordelen van vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is dankbaar werk maar meestal onbetaald. Toch kan het u dichter bij een betaalde baan brengen. Het is belangrijk dat u de juiste werkplek kiest. En het doel in gedachten houdt: een betaalde baan. Dit zijn de voordelen van vrijwilligerswerk:

1. U leert iets nieuws
Met vrijwilligerswerk heeft u de kans om iets nieuws te leren. Bijvoorbeeld werken met een nieuw computerprogramma. Kies een plek uit waar u iets nieuws leert. En vraag of u tijdens het vrijwilligerswerk trainingen of cursussen kunt doen. Zet deze daarna op uw cv.

2. U ontmoet nieuwe mensen en vergroot uw netwerk
Als vrijwilliger ontmoet u veel nieuwe mensen. Laat tijdens gesprekken weten dat u op zoek bent naar betaald werk. Want wist u dat de meeste mensen een nieuwe baan vinden via een bekende?

3. U laat werkgevers zien dat u graag werkt
Als u vrijwilligerswerk doet, laat u zien dat u graag wilt werken. Dat is een voordeel, want werkgevers zoeken actieve en gemotiveerde medewerkers. Zet vrijwilligerswerk bovenaan op uw cv. En schrijf op wat uw taken, verantwoordelijkheden en kwaliteiten zijn. Zo heeft u geen ‘gat’ in uw cv.

4. U ontdekt waar u (nog meer) goed in bent
Kies een plek uit die uw interesse heeft. En waar u diverse soorten werk kunt uitproberen. Vraag bijvoorbeeld of u een dag op verschillende afdelingen mag meelopen. Misschien komt u een functie of beroep tegen waar veel werk is. En kunt u van beroep veranderen.

5. U onderscheidt zich van anderen
Stel, op een vacature reageren veel mensen met dezelfde kans op de baan. Dan maakt u het verschil met vrijwilligerswerk. U laat zien dat u zich betrokken voelt en sociaal bent. U heeft een streepje voor!

Bron: werk.nl