Eugène Lucassen en zijn vrouw Francis worden toegesproken door GWVV-voorzitter Freek van Arragon. Foto: Nico Marcus

Eugène Lucassen en zijn vrouw Francis worden toegesproken door GWVV-voorzitter Freek van Arragon. Foto: Nico Marcus

Eugène Lucassen erelid van GWVV

Sport

Beloning voor vele verdiensten in afgelopen 33 jaar

VARSSELDER - Met een lidmaatschap van 33 jaar zit een verenigingslid eigenlijk precies tussen twee jubilea in: de 25 en de 40 jaar. Maar het bestuur van W.W.V.V. kon en wilde niet om de vele verdiensten van Eugène Lucassen heen. Voor al zijn bewezen diensten werd hij op zaterdag 7 mei tijdens het 50-Bal van de vereniging benoemd tot erelid van de club.

In de toespraak van voorzitter Freek van Arragon kwam duidelijk naar voren dat Eugène veel voor de club heeft gedaan en nog steeds doet. Hij vervult al jaren de functie van wedstrijdsecretaris. Ook is hij scheidsrechterscoördinator en heeft hij zitting in de Technische Commissie. Daarnaast is Eugène actief geweest in het bestuur. De voorzitter speldde hem dan ook met vreugde het erelid-speldje op en overhandigde hem de bijbehorende oorkonde. Voor Francis was er natuurlijk een bosje bloemen.
Verder waren op deze toch wel bijzondere middag de huldigingen van de 25-, 40- en 50-jarige GWVV-jubilarissen, van wie er enkelen vanwege corona wat langer hadden moeten wachten. Zij kregen het jubileumspeldje opgespeld door het bestuur van GWVV. Daarnaast werd er officieel afscheid genomen van voormalig voorzitter Jan Aalders die bij GWVV, zeven jaar lang de voorzittershamer hanteerde. Hij blijft actief in het GWVV-bestuur.

Talkshow
Naast de huldigingen was er in de talkshow ‘GWVV op1’ aandacht voor de Vieftigclub waarbij presentator Sjoerd Weikamp met z’n sidekick Freek van Arragon het promoteam een aantal vragen voorlegde. Ook schoof Vieftigclublid Rob van de Pavert aan om verhalen op te halen over de bijzondere ‘uitjes’ van deze club.
In het derde blok namen (ex)-redactieleden van clubblad De Boogbal plaats aan de tafel. Zij namen de toehoorders in vogelvlucht mee door vijftig jaargangen Boogbal. Eén van de tafelgasten was ere-voorzitter Theo van Niersen die het ontstaan van het blad als redactielid heeft meegemaakt. Samen met de ons ontvallen Arnold Versleijen waren zij als toenmalig jeugdbestuur de grondleggers van het graag gelezen clubblad. Aan het einde van het blok werd Boogbalbezorger Jan Zweers in het zonnetje gezet vanwege dat hij al 12,5 jaar het GWVV-clubblad rondbrengt in Varsselder-Veldhunten.

Voetbalproat
In het laatste blok ‘Voetbalproat’ waren aanvoerder van De Graafschap Ted van de Pavert, huidig GWVV-coach Edwin Grotenhuis en algemeen directeur van De Graafschap Hans Martijn Ostendorp de tafelgasten. De mannen van De Graafschap waren in goede stemming want op vrijdagavond werd het spelen van play-off wedstrijden behaald. Dit was dan ook van één van de gespreksonderwerpen. Ook werden de toekomst van De Graafschap en Ted tegen het licht gehouden en kon het publiek kritische vragen stellen aan de tafelgasten. Hans Martijn kon al wel verklappen dat Edwin Grotenhuis in ieder geval niet de nieuwe trainer van De Graafschap zou worden. De scheidend GWVV-coach gaat volgend seizoen aan de slag bij SC Doesburg. Hij vertelde onder meer over zijn afgelopen vijf seizoenen bij GWVV.
Tussen de blokken door werd de talkshow GWVV op1 muzikaal omlijst door Luc ten Brinck. Hij bracht onder meer het Varsselders volkslied Bernard van Patent ten gehore, wat de oudere aanwezigen als muziek in de oren klonk. ‘s Avonds vermaakte de band Achtung het publiek in het Dorpshuus.