Verbindende tentoonstelling van Kunstenaarscollectief BREEKijzer

Cultuur

BREDEVOORT - Leden van Kunstenaarscollectief BREEKijzer houden van 13 mei tot en met 26 juni onder de titel ‘Connected’ een gezamenlijke expositie bij Foto 21 Bredevoort. Het is een tentoonstelling van zestig werken, die onderling een verbinding met elkaar aangaan. Elke kunstenaar, die hieraan gewerkt heeft, is gevraagd te reageren op het werk van een collega, een voorganger in de reeks. Het gemaakte werk werd daarna doorgestuurd naar een volgend kunstenaar om daar weer op te antwoorden. Zo creëerden de kunstenaars met z’n allen een serie werken die met elkaar verbonden zijn.

De regie lag bij de expositiecommissie van BREEKijzer, die erop lette dat een volgende kunstenaar gezien zijn/haar werk een relevant antwoord op een vorig werk kon geven. Elke kunstenaar was vrij naar eigen inzicht te reageren. De deelnemers hebben alleen het beeld van hun voorganger gezien. Het nieuwe werk werd daarom niet beïnvloed door alles wat daarvoor al is geweest. Zo zijn de mooiste verrassingen ontstaan. Op sommige werken is door twee kunstenaars gereageerd, waardoor er twee sporen zijn gevormd. Er is twee- en driedimensionaal werk gemaakt. Twintig leden hebben meegewerkt aan deze tentoonstelling. Het startbeeld was gekozen door de expositiecommissie.
Omdat BREEKijzer autonoom werkende kunstenaars vertegenwoordigt is een thematische verbinding in het werk moeilijk te vinden. Daarom past deze expositieformule zo goed bij BREEKijzer en laat deze tentoonstelling zien hoeveel talent de vereniging vertegenwoordigt. De deelnemers zijn: Cynthia van Wijngaarden, Dilly Helmink, Dinie Wikkerink, Emeke Buitelaar, Han Lammers, Hans Sennema, Ineke Weevers, Ingo Krasenbrink, Joop Overkleeft, Judith Spook, Karen van Dooren, Leon Marie Dekker, Monique Klaassen, Philipp Pohl, Rido Jansen, Rob Muylaert, Tatum Kempers, Thea Zweerink, Teeyoo en Wim van den Camp.
De expositie bij Foto 21 Bredevoort ( ‘t Zand 21b) is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur.


www.foto21bredevoort.nl