Wandeling voor ouders van overleden kind

Maatschappij

DOETINCHEM - Bij de Slangenburg in Doetinchem wordt op elke maand een wandeling gehouden voor ouders van een overleden kind. De wandeling wordt georganiseerd door OOK (Ouders Overleden Kind), een zelfhulporganisatie.

OOK werd opgericht in 1981 en telt zo’n 1500 leden verspreid over heel Nederland. Allemaal ouders van een overleden kind. “Wij helpen onszelf en elkaar bij dit immense verdriet. Er is geen onderscheid in het verlies: het maakt niet uit op welke leeftijd je kind is overleden of op welke manier, je bent welkom.Herkenning, troost en perspectief vormen het uitgangspunt. Je kunt terecht met je verhaal, keer op keer”, aldus OOK.
Wie wel eens met een lotgenoot wil praten, samen wandelen in de natuur en ondertussen ervaringen en herinneringen uitwisselen, kan op de derde zaterdag van elke maand om 10.15 uur naar het verzamelpunt bij het bruggetje voor het kasteel de Slangenburg. De lengte van de wandeling wordt in overleg bepaald op het moment van samenkomen (tussen de 4 en 9 km). Na de wandeling is er gelegenheid om samen iets te drinken met iets lekkers erbij in het Koetshuis van het kasteel. Dit wordt aangeboden door Stichting Parkeren in de Zon. De wandeling is niet alleen voor OOK-leden, niet-leden zijn evenzeer welkom.
Wie mee wil kan zich aanmelden via onderstaande website.


oudersoverledenkind.nl/agenda/wandeling-bij-de-slangenburg-doetinchem