HSV’72 voetbaltoernooi pakt groots uit tijdens 50-jarig jubileum

Sport

Bestuur: misschien wel voor de laatste keer

HEELWEG - Deze zomer is het vijftig jaar geleden dat enthousiastelingen van de Heelweg ontspanning zochten in een potje voetbal. Dat draaide uit op de oprichting van een heuse voetbalclub met daarbij een zomervoetbaltoernooi. Deze zomer viert HSV’72 dan ook dat het roemruchte toernooi op de voetbalvelden van de Heelweg vijftig jaar bestaat. Ook al wordt het door corona pas voor de 49ste keer gehouden. Het toernooi wordt traditiegetrouw afgesloten met de feestelijke finaledag, waarbij dit jaar nog eenmaal groots wordt uitgepakt door de organisatie. Wie weet wel voor de laatste keer, vreest het bestuur

In die vijftig jaar heeft de Heelwegse Sport Vereniging (HSV) enorme naamsbekendheid opgebouwd in de wijde omtrek. In het begin ontstonden de  teams veelal uit buurten vanuit de Heelweg aangevuld met wat buurt-teams uit de regio. In de decennia die volgden is het toernooi uitgegroeid tot een herkenbaar en vertrouwd toernooi in het Achterhoekse amateurvoetbal. Spelers van verschillende verenigingen en niveaus spelen tijdens het HSV-toernooi onderlinge wedstrijden onder de vlag van teams als HSV-West, HSV-Oost, HSV-Zuid, HSV-Stars, HSV-Bevo, Meuhoek, Idink, Radboys, Hofboys, RSVN’76 en DKS’81. Het ultieme doel voor de teams is om aan het eind van het toernooi de inmiddels befaamde Veenstra-Cup in ontvangst te mogen nemen.

Fit blijven
Naast fit blijven buiten het reguliere KNVB-seizoen is ook de gezelligheid na afloop van de wedstrijden een belangrijke reden voor het succes van het toernooi: “Het voetbal op de Heelweg is competitief, maar ook vooral gezellig en ongedwongen. Vooral de finaledag waarmee we het seizoen feestelijk afsluiten heeft door de jaren heen veel memorabele momenten opgeleverd, op en naast het veld”, aldus Marco Scheuter, bestuurslid van HSV’72.
Die komen er dit jaar ongetwijfeld ook weer. Tijdens de finaledag op 25 juni kunnen voetballers en toeschouwers vanaf 15.00 uur terecht voor de finalewedstrijden, een toernooi voor 45+ voetballers, eten, drinken, muziek en gezelligheid op en langs het veld. Het belooft een spectaculaire en uitermate gezellige dag te worden op de Heelweg die voetballiefhebbers uit de regio niet willen missen.

Eind aan tijdperk
De finaledag van dit jubileumjaar is tevens het einde van een tijdperk voor het huidige bestuur. Na vijftig jaar voetbal en gezelligheid op de Heelweg heeft het huidige bestuur te kennen gegeven het stokje over te willen dragen aan de volgende generatie: “Om het toernooi ook de komende vijftig jaar te laten voortbestaan is er behoefte aan nieuwe ideeën en impulsen. Wij als bestuur vragen geïnteresseerden zich te melden, want een toernooi met zo’n aantrekkingskracht en rijke historie zou nog minimaal vijftig jaar moeten blijven bestaan”, aldus Scheuter.
“Maar we moeten ook realistisch blijven. We zien de veranderingen om ons heen en daarom houden we er als bestuur dan ook terdege rekening mee dat op 25 juni het doek definitief gaat vallen. Daarom roepen we iedereen op om 25 juni in ieder geval te noteren in de agenda. Misschien de laatste kans om nog deel te nemen aan een stuk geschiedenis dat hier geschreven is.”
Het volledige toernooiprogramma is te vinden op de facebookpagina van de club: hsv72.