Presentatie van Achterhoeks Volleybal Masterplan

DOETINCHEM - Achterhoek in Beweging nodigt in het kader van het Achterhoeks Volleybal Masterplan 2022-2024 volleybalbestuurders uit voor een bijeenkomst op donderdag 19 mei. In deze bijeenkomst draait het om het toekomstbestendig maken van volleybal in de Achterhoek en het WK Volleybal 2022 waarvan de Achterhoek host-regio is. Naast volleybalbestuurders zijn ook afgevaardigden van de Nevobo, de Provincie Gelderland en wethouders van de Achterhoekse gemeente aanwezig tijdens een minicongres in het schoolgebouw van het Graafschap College, locatie Sport & Bewegen, Sportweg 3 in Doetinchem.

Alle volleybalbalverenigingen in de Achterhoek zijn aangeschreven om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. De inloop voor de bijeenkomst start om 17.30 uur in het schoolgebouw. Vervolgens start om 18.00 uur de presentatie van het Achterhoeks Volleybal Masterplan met een terugblik op de activiteiten in de afgelopen maanden. Verder wordt de Achterhoek als host-regio voor het WK Volleybal 2022 gepresenteerd en wordt het Achterhoeks Volleybal Masterplan 2022-2024 officieel ondertekend door de Achterhoekse wethouders, de Nevobo en de aanwezige volleybalclubs. Tijdens de presentatie is er voldoende gelegenheid om eventueel vragen te stellen. Rond de klok van 19.00 uur is de bijeenkomst ten einde en zijn de aanwezigen uitgenodigd om de oefeninterland van de volleybaldames tegen Frankrijk bij te wonen die om 19.30 uur start in de SaZa Topsporthal in Doetinchem. 

Lonneke Sloetjes, projectmanager bij Achterhoek in Beweging: "In de afgelopen weken hebben we drie bijeenkomsten georganiseerd vanuit het Achterhoeks Volleybal Masterplan. Bij die bijeenkomsten waren veel bestuurders van verenigingen aanwezig met wie we gezamenlijk de toekomst van het Achterhoekse volleybal hebben besproken, inclusief alle kansen en uitdagingen. Aan de hand van die input zetten we de komende jaren vol in op ondersteuning van verenigingen om zo het volleyballandschap in de Achterhoek te versterken en toekomstbestendig te maken. In de bijeenkomst op 19 mei lichten we de vervolgstappen toe die we in de komende maanden willen zetten."