Tijdens een vorige editie. Foto: Arifocus Fotografie
Tijdens een vorige editie. Foto: Arifocus Fotografie Arifocus Fotografie

Hootchie Koe Festival in Varsseveld gaat weer de wei in

Cultuur Varsseveld

VARSSEVELD - Na twee jaar op stal gaat de Hootchie Koe in het eerste weekend van juli eindelijk weer de wei in. Dit Achterhoekse evenement voor 0- tot 120-jarigen heeft inmiddels zijn vaste plek ingenomen tussen de zomerfestivals. Drie dagen feesten in Varsseveld met tribute bands, ‘Achterhoekse Beleving’ en dit jaar als extra aanvulling een eigen chillweide voor de jeugd.

Voor de vijfde maal strijkt het Hootchie Koe Festival neer op de vaste stek bij het Hofshuus aan de Leemscherweg in Varsseveld.

Tribute bands
Ook dit jaar kunnen de vaste vrienden van het festival weer rekenen op vermaak voor jong en oud met muziek, theater, kindervermaak, kermis en foodtrucks. Als één van de vaste stalmeesters licht Marco van der Aar namens de organisatie alvast een tipje van de sluier op: “De vrijdagavond staat volledig in het teken van de tribute bands, met voor ieder wat wils. Of je nu voor The Doors, Nirvana, Elvis of Golden Earing gaat, deze vrijdag wil je gewoon niet missen.”

Drie dagen feest
Ook voor de zaterdag loopt het programma mooi vol. Marco: “Met acts als Dilana, John Hayes, Dikke Dennis, Mr. Moto , Miller & The Tone Machine en H8ked on ABBA hebben we weer een fijne programmering neergezet voor de liefhebbers van rock, pop, blues en alternatief. Dit jaar hebben we voor de jeugd een eigen chill-weide met dj’s die het hele weekend draaien. Op zondag vieren we ‘de Achterhoekse Beleving’ met bands als Boh Foi Toch en de Heino’s. Kortom, het wordt drie dagen dik feest.”

Run op kaarten
De eerste 1.400 toegangstickets zijn al de deur uit. “Door corona liggen die namelijk al twee jaar bij de mensen thuis in de la”, vertelt medeorganisator Tom Wolterinck. “Dit jaar zoud het aantal zomaar 5.000 kunnen worden. Wij zijn er klaar voor en maken in de aanloop steeds nieuwe namen bekend.”
Het belangrijkste op Hootchie Koe is dat iedereen zich vermaakt, van jong tot oud. Tom: “We zijn een echt familiefestival, dat zie je om te beginnen al aan de entreeprijzen. Want als je met het hele gezin komt, dan moet er natuurlijk genoeg geld overblijven voor de lekkere hapjes en drankjes. Kom je op vrijdag, dan betaal je een tientje entree. De andere dagen is dat 15 euro en voor drie dagen toegang koop je een passe-partout voor maar 25 euro.”


hootchiekoe.nl