Sale vanuit garage

GENDRINGEN - Op zaterdag 10 september is er voor de derde keer een garagesale in Gendringen. De vorige edities leverde vijftig deelnemers op. 

Bewoners kunnen deze dag tussen 10.00 en 16.00 uur overtollige huisraad verkopen vanaf eigen oprit of garage. Bezoekers kunnen middels een deelnemerslijst de adressen langs gaan.
Aanmelden kan via mail naar garagesalegendringen@gmail.com. Vermeld hierin naam en adres. Men ontvangt dan een mail met de spelregels retour.


Vroeg op de fiets

BREEDENBROEK - De traditie van het dauwtrappen wordt dit jaar opgepakt. 

Net als andere volksgebruiken, is het mogelijk om donderdag te gaan fietsen, recreatief en sportief, maar vooral via een prachtige route.
Via wegen, overgaand in paadjes en tussendoortjes, komen de dauwtrappers in ineens verassende omgevingen. De tocht is 25 kilometer tot de rustplaats, waar de koffie en andere drankjes klaar staan. Na de pauze gaat het weer richting Breedenbroek.

Via onder andere zandpaden door natuurgebieden en rustige buitengebied wegen, fietsen deelnemers nog zo'n twintig kilometer, tot ze weer terug zijn in de startplaats Breedenbroek. Vertrek is tussen 9.00 en 10.00 uur op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei. De route is af te halen in de sportzaal te Breedenbroek, inclusief consumptiebon zijn de kosten drie euro per persoon.