Hofshuus weer open voor bezichtiging

VARSSEVELD - Vanaf woensdag 1 juni gaat de reguliere openstelling van museumboerderij Het Hofshuus in Varsseveld weer van start. De historische boerderij is dan weer opengesteld voor bezichtiging. 

De vaste openstellingdagen zijn doorgaans woensdag en zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Echter door omstandigheden begint de zaterdagse openstelling dit jaar op 9 juli. 

Gidsen
Op de openstellingsdagen staan de deuren open voor bezoekers. Er zijn gidsen aanwezig om bezoekers tijdens een rondleiding te informeren over de ontstaansgeschiedenis van het Hofshuus en een kijkje te geven in het interieur en de collectie historische gebruiksvoorwerpen. 

De entree is vrij, maar een vrijwillige bijdrage in de melkbus bij de ingang wordt zeer op prijs gesteld.
Het openstellingseizoen sluit af op zaterdag 10 september met de nationale Open Monumentendag. Gedurende het openstellingsseizoen kan het voorkomen dat het Hofshuus op één van de openstellingsdagen is gereserveerd voor andere activiteiten. In dat geval vervalt de openstelling voor die dag. Daarvan wordt tijdig melding gemaakt op de website van het Hofshuus.
Kijk daarom voor actuele informatie eerst op www.hofshuus.nl onder Openingstijden. Naast de reguliere openstelling is er gedurende het hele jaar de mogelijkheid voor groepsrondleidingen op afspraak. Raadpleeg ook hiervoor de website.


www.hofshuus.nl