Scouting in de prijzen. Foto: PR
Scouting in de prijzen. Foto: PR PR

Tweede Pinksterdag is Pareldag

OUDE-IJSSELSTREEK - Op 6 juni wordt voor de vierde keer Pareldag gehouden in de gemeente Oude IJsselstreek. Dit jaar loopt een fietsroute van ongeveer 23 kilometer door de kernen Varsseveld en Heelweg Oost en via de Vennebulten. 

Een aantal jaren geleden is een netwerkdag voor toeristische ondernemers in de SSP hal georganiseerd door VVV Oude IJsselstreek, Achterhoek Toerisme en de gemeente. Thema’s zoals verbinding, samenwerking en identiteit kwamen als belangrijk naar voren. Er is een werkgroep Identiteit ontstaan die zich bezighoudt met de vraag wat de toeristische identiteit van Oude IJsselstreek is. Laten zien wie je bent en dat uitdragen naar bezoekers aan onze gemeente, maar ook naar eigen inwoners. Uiteindelijk is het idee ontstaan voor de organisatie van een Pareldag. Op deze dag komen niet de grote evenementen voor het voetlicht, maar worden kleine, bijzondere, unieke en verrassende parels aan een snoer geregen in een fietsroute.
Dit jaar start en eindigt de fietsroute bij het Hofshuus in Varsseveld, waar ook parkeergelegenheid is. Starten kan tussen 10.00 en 13.00 uur. Het is een dagvullend programma en er is heel veel moois te zien en te horen onderweg.
Deelname kost 3,50 euro per persoon inclusief consumptiebon (contant te betalen), die men op Pareldag kan inleveren op de pauzeplek Buurtschapshuus Heelweg voor koffie, thee of frisdrank. De werkgroep is dit jaar ondersteund door toeristische organisatie STROIJ (Stichting Toerisme Recreatie Oude IJsselstreek).
Meer op Facebookpagina Pareldag Oude IJsselstreek.

Ulfts Gemengd Koor. Foto: Guido Pelgrim