GWVV heeft zondag op de Buitenham in de wedstrijd tegen HMC’17 de wedstrijd in de laatste minuten naar zich toegetrokken. In de eerste helft kwam GWVV op een 0-1 achterstand. In de 2e helft was het in de laatste minuten dat GWVV topscorer Cas de Neling twee keer scoorde en GWVV hiermee de drie punten behaalde. De tweede en beslissende treffer van Cas de Neling was een juweeltje. Een bal vanaf rechts werd door Cas de Neling goed met de borst onder controle gebracht, speelde zich vervolgens vrij en schoot de bal met de uiterste precisie in de rechter bovenhoek. Het eerste doelpunt kwam voort uit een penalty. Foto: Nico Marcus

In de schijnwerpers

OUDE-IJSSELSTREEK - Heb jij ook een mooie foto voor de krant? Een fraaie natuurfoto, een jubilaris bij een bedrijf of een 60-jarig bruidspaar? Of een bijzonder tafereel bij jou in de straat?

We ontvangen graag je foto met een stukje begeleidende tekst: wat is er op de foto te zien, waar en door wie is die gemaakt?
Vermeld een kort stukje tekst van maximaal 200 woorden wie of wat er op de foto staat, waar de foto is gemaakt en door wie.
De foto dient minimaal 800 kB groot te zijn.
De deadline voor insturen is vrijdag 12.00 uur.
We doen ons best de foto's in de krant mee te nemen, maar dat is afhankelijk van de ruimte. Online zijn die beperkingen er niet, dus u vindt daar uw foto sowieso terug.
Mailen kan naar redactie@geldersepost.nl

Het lukte Ulftse Boys afgelopen zondag niet om zich veilig te spelen. Op de foto redde keeper Hidde Vinkenvleugel nog een inzet, maar in een teleurstellende wedstrijd werd met 0 – 2 verloren van Kilder. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen. Met vier punten los van een plaats in de nacompetitie om degradatie worden het nog spannende weken.
De protestantse kerk in Terborg is gedurende de maanden juni, juli en augustus open voor bezoekers. Het is een mooi en monumentaal gebouw, voor Terborg van grote historische en architectonische waarde, gelegen vlakbij het landgoed en kasteel Huis Wisch. De kerk heeft in de loop der eeuwen het huidige uiterlijk gekregen, met bouwdelen van eind Middeleeuwen tot midden 19-e eeuw. Prachtig kerkinterieur, met daarbij een bescheiden expositie. Tijdens de openstelling zijn er leden van de kerkelijke gemeente aanwezig, om de bezoekers een en ander te vertellen en rond te leiden.
Voor Ajax-B stond er weinig meer op het spel. Hoewel het theoretisch nog mogelijk is om directe degradatie te ontlopen is dat een onwaarschijnlijk scenario. ’t Peeske is in de race voor een periode en wil graag Dinxperlo voorbij op de ranglijst, dus had wel iets om voor te spelen. In een mooi en doelpuntrijk spektakelstuk wist Ajax-B de volle winst te behalen, 5-3.
Op donderdag 26 mei van 10.30 tot 18.00 uur wordt voor de 39ste keer de internationale Grensmarkt te Dinxperlo gehouden. De Grensmarkt is, mede door de aansprekende locatie op Nederlands/Duits grondgebied langs de Heelweg/Hogestraat, een unieke markt die jaarlijks op Hemelvaartsdag in Dinxperlo wordt georganiseerd. De markt trekt jaarlijks vele tienduizenden bezoekers uit Nederland en Duitsland. Foto: Frank Vinkenvleugel