De Eendracht maakt zich op voor het jubileumfeest. Foto: PR

De Eendracht maakt zich op voor het jubileumfeest. Foto: PR

Eeuwfeest alsnog gevierd door Schutterij De Eendracht

ULFT - In 2020 bestond Schutterij De Eendracht Ulft 100 jaar. Door Corona kon dit jubileum helaas niet gevierd worden, maar “wat in het vat zit, verzuurd niet” is de gedachte. Nu, twee jaar later, komt er op 1 juli alsnog een feestavond inclusief reünie voor alle (oud-) werkende leden en steunende leden.

Wat maakt Schutterij De Eendracht zo bijzonder? Hierover hoeven de oud-leden niet lang over na te denken. Zij waren eensgezind dat verbondenheid zowel binnen de gemeenschap, alsook de verbondenheid binnen de vereniging de kracht is van deze vereniging. Allen hebben warme herinneringen aan de hechte groep en dit gevoel komt sterk naar boven bij het horen en zien van de schutterij. Daarnaast treffen de oud-leden en vereniging elkaar uiteraard tijdens de Ulftse Kermis, maar ook het schieten tijdens de schietmaand in oktober. Zo kunnen ze samen oude herinneringen ophalen, maar zeker ook nieuwe maken.
Honderd jaar De Eendracht zit vol met mooie herinneringen. Volgens de oud-leden waren het krijgen van het eigen gebouw in 1990 een van de hoogtepunten. Hierdoor kreeg De Eendracht na diverse omzwervingen, waaronder in de oude basisschool Sint Antoniusschool, eindelijk een vaste plek. Maar ook de Ulftse Taptoe is een evenement waarnaar iedere keer weer wordt uitgekeken.
Het Eendracht-gevoel zit bij de oud-leden nog diep; bij het horen en zien van Schutteri De Eendracht krijgen ze weer kippenvel, met name tijdens bijzonder moment zoals het binnenkomen tijdens de schuttersmis met de kermis.
De oud-leden volgen de Schutterij door middel van de krant of social media en blijven op die manier betrokken bij de vereniging.
De feestavond inclusief reünie op 1 juli is een gezellig weerkomen van (oud-) werkende leden en steunende leden. Tijdens deze avond kunnen er samen mooie herinneringen worden opgehaald over de afgelopen jaren door middel van foto’s, documenten en attributen. En natuurlijk niet te vergeten kunnen er fantastische nieuwe herinneringen worden gemaakt door een oergezellig feest te vieren met elkaar op het 100 - (+2) jarig bestaan.
Tijdens dit feest kan er gedanst worden op muziek van de DnD en zijn er zitplaatsen aanwezig om rustig bij te praten tijdens een hapje en een drankje. Kortom een plek om te ontmoeten, herinneringen op te halen en een Oergezellig feest te vieren. Heeft u nog documenten en of beeldmateriaal wie wij mogen gebruiken tijdens deze avond dan horen wij het graag via info@eendrachtulft.nl. Heeft u zich nog niet opgegeven, maar wilt u wel komen? Geef u dan op via het voornoemde e- mailadres.