Koningin van de afwas. Foto: Grietje Bouman
Koningin van de afwas. Foto: Grietje Bouman

Kunstenaarscollectief BREEKijzer presenteert Salon des Arts

BREDEVOORT - Salon des Arts is een expositie waarin tien leden van kunstenaarscollectief BREEKijzer zich in de zomer presenteren.

De keuze van de werken is geheel overgelaten aan de deelnemers. Elke kunstenaar heeft ongeveer vijf meter expositieruimte tot zijn/haar beschikking.
BREEKijzer-leden zijn autonoom werkende kunstenaars. Elke deelnemer laat in deze tentoonstelling zien in welke discipline hij/zij werkt.
Over de deelnemers:
Grietje Bouman: Godsdienst en vrouw, voorschriften... In deze expositie doet Grietje haar best om zich te bevrijden van wat God, de Bijbel, de dominee, minister, burgemeester of buurman denken hoe zij moet zijn.
Voor zijn werk laat Léon Marie Dekker zich inspireren door logo's en belettering van consumptiegoederen en verpakkingen zoals fruitkisten en dozen, etiketten aardappel en veevoerzakken. Hij hergebruikt zijn eigen beeldtaal, veranderd het en geeft het een andere betekenis.
Het werk van Karin van Dooren gaat over het belangrijkste wat er is. Het leven. Het is een coming out. Leven met jezelf, de ander, in een wereld. Het werk is zowel poëtisch als kritisch. Net zoals men naar de wereld kan kijken. De beelden en schilderijen gaan over kwetsbare wezens en kwetsbare werelden die ook sterk en licht zijn.
Rido Jansen schildert koppen en mensfiguren, individuen soms geplaatst in een groep. Haar materiaalgebruik is divers.
Tatum Kempers is een multi disciplinair kunstenaar en maakt met name zelfportretten. Haar werk is meestal autobiografisch. Voor Salon des Arts laat Tatum Kempers voor het eerst textiel werk zien.
Op de tentoonstelling Salon des Arts zijn van Monique Klaassen alleen kleine schilderijen (Small Works) te zien. De resultaten op klein formaat doek zijn divers. Monique maakt gebruik van verschillende schildertechnieken.
In de jaren '80 is Ingo Krasenbrink benoemd tot art director bij een internationaal reclamebureau in Düsseldorf. Daar ontwikkelde hij het verlangen naar meer artistiek werk, hij zocht een versmelting van grafiek met fotografie.
Sinds 2019 is Hans Oldenhof terug bij zijn levenslange passie; het maken van kunst. Zijn werken stralen vaak de wat donkere en oncomfortabele kant uit van het leven.
Dinie Wikkerink is gefascineerd door de effecten van licht en schaduw in alledaagse situaties. De huiselijke omgeving is al jarenlang de inspiratie voor haar fotografie.
Cynthia van Wijngaarden werkt met materialen als siliconenrubber, namaakbont of plastic. Ze maakt sculpturen die doen denken aan organen of delen van lichamen.