HUNTENPOP

Huntenpop staat voor de deur. Het was jammer dat het de afgelopen jaren werd afgelast, maar in de coronatijd niet meer dan logisch. Je kunt immers niet iets groots organiseren waar zoveel manuren, energie en geld mee gemoeid gaan als overheidsregelingen betreffende eventuele compensatie voor het niet doorgaan van evenementen op drijfzand waren gebaseerd.

Met megaveel plezier denk ik terug aan die vele Huntenpop-evenementen waar ik, al dan niet in functie als journalist, mijn opwachting maakte, al dan niet in goed gezelschap, en okay, soms ook met iets teveel genuttigde alcoholische versnaperingen. Gegrepen door The Italian Bee Gees, Blof, Within Temptation en Kensington, het staat na al die jaren nog steeds in mijn geheugen gegrift,

Ooit opgestart door 'Mister Huntenpop' Walter Hendrixen, onder meer gesupport door zijn Varsselse kameraad Leo Kok, en tal van andere vrijwilligers. Door de jaren is het evenement uitgegroeid tot een publiekstrekker van formaat. Schuin kijkend naar dat 'Tuinfeestje in Lichtenvoorde' (grapje Zwarte Crossers) heeft voor de Ulftenaren geen enkele zin, dat is mijn inziens immers appels en peren vergelijken. Dat geldt voor line-up, locatie en budget. Dat wil niet zeggen dat ze het elders slechter doen, maar Huntenpop doet het geweldig.

Mooi om te zien is elk jaar de trots van de inwoners in Oude IJsselstreek over het evenement dat in de schaduw van het DRU Industriepark wordt gehouden, hun evenement. Weken tevoren kijkt men al uit naar het weekeinde, en waar menigeen zich na teveel consumpties in een koude slaapzak op een matje in een tentje neervlijt, slapen Oude IJsselstrekers lekker thuis.

Recent zag ik op maandagmorgen de eerste tenten gezet worden. Twee weken bouwen is niet niks. Zelden valt er een onvertogen woord, de organisatie en al haar vrijwilligers verdienen simpelweg een groot chapeau 

Een goede bekende heeft in het verleden de toenmalige organisatie pardoes uit de brand geholpen toen er door tegenvallende bezoekersaantallen als gevolg van slecht weer een gapend gat in de begroting van dat jaar ontstond. Het voortbestaan was in gevaar, maar hij was een stille Huntenpopper, eentje die genoot van het festival, en die vond dat het koste wat kost moest blijven bestaan en ruimhartig de portemonnee trok.

Mede daardoor kunnen wij ons komende week verheugen op Huntenpop 2022. Nu we de veldslag met het corona-virus langzaam achter ons laten, althans dat hopen we, niemand weet hoe het deze winter gaat, zou het komende weekeinde wel eens een fan-tas-tische editie kunnen worden. Ik ben er in ieder geval klaar voor.