Dream Theater Festival Engbergen. Foto: Nicole Kolkman
Dream Theater Festival Engbergen. Foto: Nicole Kolkman Nicole Kolkman Photography

Driedaags Dream Theater Festival in en rondom openluchttheater Engbergen

GENDRINGEN/VOORST - Het driedaagse Dream Theater Festival in en rondom het openluchttheater in Engbergen, wil een gezamenlijk reis bieden voor haar bezoekers. De organisatie die het festival voor de eerste keer manifesteert, luistert graag naar de wensen van haar bezoekers en stelt daarom nu ook dagtickets beschikbaar.  

De programmering van het festival is uniek voor de Achterhoek. Op vrijdagavond begint het festival met een gezamenlijke openingsceremonie en is er onder meer aandacht voor gedichten en een grote drumcirkel. Op die avond worden in een veilige 'space' de intenties gezet om dromen te manifesteren. Stap na afloop nog even lekker in de sauna of geniet van een akoestisch concertje bij de vuurschaal.
Op zaterdag zijn er onder meer intieme concerten met harp, mantra’s of gitaarlandschappen en kunnen bezoekers kennismaken met de helende werking van een ijsbad of tekentherapie. Tevens is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een dansritueel en de avond te besluiten bij de vuurcirkel. Geef eens echt aandacht aan een gebeurtenis en creëer een mooie herinnering aan een speciale tijd zoals een vriendschap, ouderschap, om een overgang te markeren of om een besluit om samen of zelfstandig een weg te kiezen.
Op zondag staan onder meer workshops over Tai Chi en natuurrituelen op het programma. De natuur kan een spiegel zijn voor het onderbewuste en geeft diepe inzichten om weer meer tot onszelf te komen. Tevens wordt die dag de driedaagse reis gezamenlijk afgesloten en vooruit gekeken naar nieuwe inspiratiesessies in het najaar.
Op alle dagen is er tijdens de verschillende programmaonderdelen een programma voor kinderen, zodat ouders met hun volledige aandacht bij de workshops of concerten kunnen zijn. Het alcoholvrije en kindvriendelijke festival hecht grote waarde aan persoonlijke ontwikkeling en nodigt bezoekers uit om meer van hun authentieke zelf te ontdekken en te laten zien via de vier thema's: beeldend werk, muziek, kleinkunst en lichaam & geest.
Wie ook mee wil denken of -helpen om het festival vorm te geven (vrijwilliger, optreden, workshop, sponsor) is meer dan welkom en kan via de website contact opnemen.

dreamtheaterfestival.nl

Facebook.com/dreamtheaterfestival