Amnesty ook dit jaar
op Huntenpop

Amnesty staat ook dit
jaar op Huntenpop

ULFT - Ook dit jaar is de Ulftse Amnestygroep aanwezig op de zaterdag van Huntenpop om daar aandacht te vragen voor de mensenrechten. Zij doen dat door verschillende activiteiten.

Allereerst kunnen er kaarten gestuurd worden naar de Russische ambassade in Den Haag. En daarmee kan men protesteren tegen de oorlog die Poetin is begonnen in Oekraïne.

Er zijn ook petitielijsten voor Saudi-Arabië. In Saudi-Arabië worden activisten, journalisten en schrijvers extra gestraft met reisverboden van 5 tot 20 jaar nadat ze hun straf hebben uitgezeten. Ze mogen het land niet verlaten. Raif Badawi is medeoprichter van een groot online debatforum in Saudi-Arabië. Hij werd in 2012 opgepakt en veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf, gevolgd door een reisverbod van 10 jaar, 1.000 stokslagen en een boete van zo’n 250.000 euro.
Hij kreeg de straf voor het oprichten van dit forum en voor het ‘beledigen van de islam’. Badawi werd op 11 maart 2022 na het uitzitten van zijn straf vrijgelaten. Hij mag zijn land door het reisverbod echter nog 10 jaar lang niet verlaten. Dat is vooral wrang omdat zijn vrouw en drie kinderen in Canada wonen. Iedereen kan een petitielijst tekenen waarin men aandringt op het opheffen van deze reisverboden.

Verder worden er op Huntenpop gratis buttons gemaakt en zijn uiteraard de bekende Amnesty & Huntenpop zonnehoedjes in de kraam verkrijgbaar. De festivalgangers worden van harte uitgenodigd om ook even de Amnestykraam te bezoeken

Na afloop kunnen bij de uitgang resterende munten ingeleverd worden bij de vrijwilligers van Amnesty.