De top 3 uit 2019
De top 3 uit 2019 Femke Heister

Wie mag zich koning van de lach in de Achterhoek noemen?

Cultuur Etten Varsselder

VARSSELDER - Wie mag zich koning van de lach in de Achterhoek noemen? Tot de prijsuitreiking op zaterdag 26 november heeft Daniel Schmitz zowel de titel in de Achterhoek als in Twente in handen en zal er alles aan doen om deze te prolongeren.

Carnavalsvereniging de Deurzetters uit Etten houdt het Achterhoeks Buutkampioenschap op zaterdag 26 november in het Dorpshuus in Varsselder. “Met dit kampioenschap hopen we onderlinge uitwisseling van buutreedners in de Achterhoek te stimuleren, daarnaast willen we beginnende tonpraters de gelegenheid geven ervaring op te doen. Tot slot willen we ook het vieren van carnaval stimuleren en dit is tevens een mooie gelegenheid om onderlinge contacten te intensiveren of nieuwe contacten aan te gaan.”
Inmiddels hebben zich vier deelnemers ingeschreven. Er is dus nog ruimte voor vier deelnemers. Aanmelden kan via ettencarnaval@gmail.com.
De deelnemers presenteren een buut van minimaal 11 en maximaal 14 minuten waarbij ze gejureerd worden door een jury, wederom onder leiding van juryvoorzitter, Jan Fischer (alias den Hummel) uit Ulft. Naast de prijs van de vakjury is er nog een publieksprijs te verdienen.