Afbeelding

Schoolreünie jongensschool na 60 jaar

VOORST/ULFT - De oud-klasgenoten van klas 6 van meester Cornelissen uit 1961-‘62 van de St. Aloysiusschool te Ulft kwamen na 60 jaar in reünie bij golfclub ‘t Lohr bijeen.

Meester Cornelissen was Hoofd van de jongensschool en ook de klassenmeester in het schooljaar 1961-1962. Een gemakkelijk baan was dat niet want er zaten toen circa 45 jongens in die klas. Dat grote aantal was niet ongewoon in die dagen. Van die grote groep zijn er vorige week zaterdag 22 klasgenoten vanuit het hele land in Voorst in reünie samengekomen.

Een tiental klasgenoten was op vakantie of anderszins bezet en kon om die reden niet aanwezig zijn. Helaas zijn er ook al tien klasgenoten overleden. De opkomst was derhalve opnieuw heel goed en het is voor de meesten ook echt een feest van weerzien en herkenning geworden bij golfclub ‘t Lohr in Voorst. De eerste klassenreünie was exact 30 jaar geleden, toen nog in Het Hemeltje van oud-klasgenoot George Thijssen (Smithuus).
Daarna is er aanvankelijk elke tien jaar een reünie gehouden en sinds 2012 elke vijf jaar.

Uiteraard ging het reüniefeest na de golfclinic en het uitgebreide buffet door tot in de avond. Uit het feit dat de alle klasgenoten er het organisatiecomité op aandrongen om niet vijf jaar te wachten maar om de volgende klassenreünie al over drie jaar te houden, als het merendeel 75 jaar wordt, zegt veel over de sterke, onderlinge band die in die lagere schoolperiode is ontstaan.

Groepsfoto
Op de foto vlnr achterste rij: Paul Westerhof, Bennie Jansen, Bennie Roes, George Thijssen, Wim Robben, Leo Bussink, Willem Willemsen, Peter Hermelink, Stef Hermsen, Gerard Lukassen, Jos te Boekhorst, Paul Niersman, Ben Terwiel, Clemens van Dillen,
Vlnr voorste rij: Huub Overbeek, Willem Engel, Martin Hartjes, Theo Sessink, Theo Bedeker, Jan Frazer.