De finalisten van de verkiezing Buurthuus van het jaar 2022
De finalisten van de verkiezing Buurthuus van het jaar 2022 Foto PR

Borchuus Varsseveld in de finale

VARSSEVELD - Het Borchuus in Varsseveld is één van de vijf genomineerden voor de titel 'Dorpshuus van het jaar 2022'. TV Gelderland kwam op dinsdag 20 september met Angelique Kruger en haar crew op bezoek bij het Borchuus in Varsseveld. Ook afgevaardigden van de vier andere genomineerden waren aanwezig.

De finalisten werden ontvangen met een rode loper en een welkomstdrankje. Na een heerlijke lunch werden de finalisten bijgepraat over de geschiedenis van het Borchuus en tijdens de rondleiding werd er volop genoten van de activiteiten die in het Borchuus plaatsvonden. Zo was er een optreden van het Varssevelds Mannenkoor en de Varsseveldse Accordeon Vereniging. Schilder- , en tekenclub VAST gaven een demonstratie hoe je schilderen kunt leren. De finalisten hebben ook nog heerlijk even gedanst, samen met de groep van Estinea projectspelen. Het was dan ook een gezellige, mooie en geslaagde middag. Na alle activiteiten werden de eerste beoordelingen gedaan door de finalisten.

Vanaf 27 oktober is het te zien op bij omroep Gelderland om 17.15 uur en het wordt daarna elk uur herhaald. In totaal zijn er acht afleveringen te zien waarin de 5 genomineerde dorpshuizen zich presenteren en wie zich uiteindelijk winnaar mag noemen. Iedereen uit Gelderland kan vanaf 27 oktober stemmen, dit kan tot 9 december. Het Borchuus hoopt zoveel mogelijk stemmen binnen te halen en gaat de komende tijd aan de slag met nog veel meer mooie activiteiten.