De nieuwe koning van Giezenveld; William Heusinkveld. Foto: PR

De nieuwe koning van Giezenveld; William Heusinkveld. Foto: PR

Foto PR

Nieuwe koning van
buurtvereniging Giezenveld

VARSSEVELD – Het jaarlijkse buurtfeest van buurtvereniging ‘Giezenveld’ is dit jaar wederom gehouden op het erf van de boerderijen van de familie Stuart, Bertus Otten en Gerrie Wisselink aan de Vlakkeeweg in Varsseveld. 

Met een prachtige oude Porsche werd de schutterskoning van 2019 opgehaald en werd daarbij begeleid door de buurtleden. Na de koffie en het zingen van het buurtlied startten de diverse volksspelen, waaronder het vogelschieten. Het eerste schot werd gelost door Bennie Wisselink, de koning van 2019. Omdat de buurtvereniging dit jaar 35 jaar bestaat was het extra groot feest. Slager Martin Schuurman heeft een voortreffelijke barbecue verzorgd voor de leden. Iedereen heeft heerlijk gegeten van de veelal zelfgemaakte salades en de verschillende vleesgerechten.
Met onderbreking van een paar flinke regenbuien was aan het eind van de middag de nieuwe schutterskoning bekend. William Heusinkveld wist met een welgemikt schot de romp eraf te schieten en werd daarmee koning van 2022. De kop werd geschoten door Gerrie Wisselink, de linkervleugel door Sharon Kersten, de rechtervleugel door Betsie Velthorst en de staart door Bertus Otten. Het aantal schoten werd geraden door Hermien Essink en de waarde van de inhoud van de boodschappenmand door Hermien Gesink. Bij het doeltrappen werd Jan Velthorst de winnaar. Het sjoelen werd gewonnen door Hermien Gesink en Bertus Otten was het beste bij het spijker slaan.