Dierendagshow in SSP Hal

ULFT - Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober, net voor 'Werelddierendag', organiseert 'Konijnen- en Pluimveefokkersvereniging Silvolde en Omstreken' voor de achtste keer haar Dierendagshow in de SSP HAL in Ulft. Fokkers van tien verenigingen uit de regio sturen bijna 600 dieren in voor de dierendagshow. 

Op zaterdag worden de dieren (konijnen, cavia's, kleine knagers, sier- en oorspronkelijke duiven) gekeurd door de keurmeesters. De keurmeesters beoordelen de dieren op bouw en type, maar ook op haar- of verenkleed, kleur, aftekeningen en de verzorging.
Vogelverenigingen presenteren hun vogels vanuit een eigen stand. Dit jaar zijn er na het succes van vorige jaren ook hamsters, muizen, stekelmuizen en cavia's te bewonderen in vele kleuren. Er zijn bijna honderd kleine knaagdieren en ruim honderd cavia's aanwezig. De kleine knaagdieren en cavia's zijn alleen op zaterdag als eendaagse show aanwezig. Ook zijn er kinderboerderijen uit de gemeente Oude IJsselstreek met hun dieren aanwezig.
Helaas zijn er in verband met de vogelgriep geen hoenders, sier en watervogels aanwezig op de Dierendagshow.
De show, waar van alles te zien en te beleven is voor kinderen en kleindierliefhebbers. is op zaterdag te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot 16.30 uur. De SSP Hal is te vinden aan de DRU-Laan 2 in Ulft. De toegang is gratis.


www.kpvsilvolde.nl