Ben Reel band in Silvolde: muzikale happering

SILVOLDE - Een optreden van de Ben Reel Band staat garant voor een geweldige muzikale happening. Op vrijdag 14 oktober treedt deze band op in `t Molentje in Silvolde.

Ben Reel begon zijn muzikale carrière bij de band “Trim the Velvet” als zanger/gitarist. In 1999 ging hij solo verder. Sinds zijn debuutalbum 'This Is The Movie' in 1999, heeft Ben Reel zichzelf opnieuw uitgevonden van album tot album. Hij is beïnvloed door verschillende muziekstijlen zoals rock, soul, blues, alt folk / Americana, country en reggae en smelt al deze genres samen om een geweldig geluid te creëren dat zijn eigen geluid is geworden. 

De Ierse gemoederen zijn vaak nogal van melancholische aard. Misschien zorgen de prachtige natuurgebieden, voor een hang naar warmte en teruggetrokkenheid. Het kenmerkt in ieder geval de nummers van Ben Reel.In zijn muziek worden invloeden uit de alt-country vermengd met het atmosferische en duistere dat de muziek uit Ierland zo vaak kenmerkt. Maar soms hoor je ook reggae, soul of jazzy nummers.

Het jaar 2019 was een spannend jaar waarin een nieuw album opgenomen in de Skinny Elephant studio Nashville met Will Kimbrough, die verschillende instrumenten produceert en speelt, Tommy Womack co produceert en met E-straatbandlegende Garry Tallent op bas en Evan Hutchings op drums. Dit album is begin 2020 uitgekomen.

Eind 2022 komt zijn tot nu tiende cd uit: 'Locked in and live'. Zijn solocarrière die zich nu bijna 20 jaar uitstrekt, ontvangt steeds goede kritieken van radio en pers van over de hele wereld met daarin tal van spraakmakende tv- en radio-optredens zoals BBC & RTE en Nederlandse NPO radio 1. Ben heeft muzikaal samengewerkt met namen als Hal Ketchum, The Blockheads en co-geschreven en uitgevoerd met enkele van Nashville’s besten: David Olney, John Hadley, Sergio Webb, Irene Kelley.

In november 2017 werd Ben gevraagd om `On Raglan Road 'uit te voeren bij de vijftigste verjaardag van de beroemde Ierse dichter Patrick Kavanagh. De afgelopen tien jaar heeft Ben genoten van succesvolle tours in Ierland, het VK, Europa en de VS, ontving lovende recensies en trok een groeiende groep trouwe fans. De band heeft grote festivals gesierd zoals Jamming @ Hippie Jacks (VS), Haarlem Jazz & Huntenpop in Nederland.

Nummers
van Neil
Young, Bob
Dylan, Beatles,
Bruce
Springsteen,
Johnny Cash
komen voorbij


Het repertoire bestaat uit veel eigen nummers, maar ook nummers van onder andere Neil Young, Bob Dylan, Chuck Berry, Beatles, Bruce Springsteen en Johnny Cash. Door het grote bereik en de bijzondere stem van Ben Reel is het publiek altijd erg enthousiast en onder de indruk. Ben Reel band bestaat uit Ben Reel (zang, gitaar en mondharmonica); Ronny O’Flynn (bas), Mick Mc Carney (gitaar en backing vocals) en Michael Black (drums). Een optreden van de Ben Reel Band staat garant voor een geweldige muzikale happening.
Het optreden van de band begint om 21.30 uur in 't Molentje in Silvolde (Molenweg 3) en de entree is gratis.