Enthousiaste leerlingen van Muziek Maak Je Zelf
Enthousiaste leerlingen van Muziek Maak Je Zelf Foto PR

Snel aanmelden voor Muziek Maak Je Zelf

GAANDEREN - Op 8 november gaat bij Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG) de succesvolle cursus 'Muziek Maak Je Zelf' weer van start. Deze is speciaal bestemd voor kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 van het basisonderwijs. De lessen vinden elke dinsdag plaats in basisschool Gaanderwijs te Gaanderen, met uitzondering van de dinsdagen in de kerstvakantie.

Er zijn in totaal tien lessen. Deze duren telkens van 14.20 tot 15.05 uur. De laatste les vindt plaats op 24 januari 2023. De eerste les is gratis en is een vrijblijvende proefles om kennis te maken. Vanaf de tweede les betaal je € 50,00 voor de gehele cursus, inclusief het lesmateriaal. Je mag dan ook deelnemen aan de jeugdactiviteiten van de vereniging, zoals een gezellige jeugdmiddag en het SBOG-jeugdkamp. De cursus wordt geleid door Anouk Tersteeg, een ervaren muziekdocente en is ook opgenomen in het Meedoenarrangement van gemeente Doetinchem. Aanmelden kan tot 1 november.
Ontdekken hoe het is om samen muziek te maken is de basis van de cursus. Want muziek maken is een prachtige hobby en je kunt je er helemaal in uitleven. Alle kinderen die het eens willen proberen kunnen zich aanmelden voor de cursus. Kinderen leren samenspelen met andere kinderen, onder meer op kleine trombones (pBones), klarinetten en drum pads. En ontdekken snel hoe leuk dat is!
Wie dat wil kan na de cursus een instrument kiezen om verder les te nemen en wie dat bij SBOG doet, gaat meespelen in het startersorkest en daarna in het opleidingsorkest. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor fluit, klarinet, hobo, fagot, saxofoon, trompet, hoorn of trombone. Ook kan er voor slagwerk worden gekozen en dan krijgen leerlingen les op onder andere drums en xylofoon.
Een aantal kinderen die al eens eerder aan 'Muzek maak je zelf' hebben deelgenomen zijn erg enthousiast. "Vooraf vond ik het best spannend, maar vanaf de eerste les heb ik genoten. Ik heb ontdekt hoe leuk het is om samen te spelen. Na afloop van de cursus zag en hoorde ik de dwarsfluit. Die vond ik meteen erg mooi klinken en daarop krijg ik nu les. Mijn moeder is ook dwarsfluit gaan spelen en samen oefenen wij nu diverse stukjes." Een andere deelnemer zegt: "Ik was heel benieuwd hoe muziek maken zou zijn. Dat heb ik al snel ontdekt. Ik vond het zó leuk dat ik na de cursus meteen ben doorgegaan. Ik heb gekozen voor slagwerk en dat bevalt me heel goed. Het leuke daaraan is ook dat je meerdere instrumenten leert bespelen, zoals de drums en de pauken.”


www.sbo-gaanderen.nl