Bibliotheek kleurt Gi-Ga-Groen tijdens kinderboekenweek

VARSSEVELD - Van 5 oktober tot en met 16 oktober is de Kinderboekenweek en die gaat bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort natuurlijk niet onopgemerkt voorbij.

De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van de natuur, onder het motto Gi-Ga-Groen! Rondom dit thema organiseert de Bibliotheek verschillende gratis activiteiten.
Het is herfst en dan zijn er veel mooie dingen te vinden in de natuur om mee te knutselen! Tijdens de knutseluurtjes met vrije inloop in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort kunnen kinderen vanaf 4 jaar poppetjes maken van kastanjes en verven met bladeren. Het is dus wel handig om oude kleren aan te trekken.
Ben jij gi-ga-groen? Dat is de naam van de game die Bibendo heeft gemaakt speciaal voor de Kinderboekenweek. Deze game is niet alleen leuk om te spelen, kinderen steken er ook nog iets van op! Samen met Trux, het marsmannetje komen ze van alles tegen: plastic flesjes in de oceaan en gekapte bomen in het bos, olie in het water en een terugtrekkende poolcirkel. Tussendoor moeten ze vragen beantwoorden en kunnen ze edelstenen vinden om de tovenaar te helpen met het beschermen van de natuur. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen de game zelfstandig spelen.
Tijdens een gratis workshop op dinsdag 11 oktober van 15.00 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Dinxperlo en op donderdag 27 oktober in de Bibliotheek Varsseveld, leren kinderen hoe ze om kunnen gaan met het (zwerf)afval in hun omgeving. Door zelf een eigen afvalquiz app te ontwerpen en maken, komen ze meer te weten over (zwerf)afval en hoe ze afval kunnen sorteren. Daarnaast gaan ze ook aan de slag met vaardigheden die ze nodig hebben om te leren programmeren. Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Informatie en opgave via:


achterhoeksepoort.nl