Excelsior Silvolde bergop met najaarsconcert

Muziek Silvolde

SILVOLDE - De Chr.Muz.Ver. Excelsior uit Silvolde verzorgt op zaterdag 19 november haar najaarsconcert in Ons Pakhuus te Silvolde. Het muzikale thema is ‘Bergen’.

Alle muzikale werken hebben een verbinding met een of meerdere bergen. Zo worden de Italiaanse Dolomieten bespeeld en ook de Matterhorn in Zwitserland wordt in een muzikaal beeld gezet in het werk Monte Cervino. Het werk ‘Cliffhanger’ gaat over een bergbeklimmer die enkele klimmers in nood probeert te redden en komt uit een film uit 1993. Ook de andere werken, Swan on the Hill en Wind on the Hill gaan over de bergen evenals de mars ‘Les Montagnards’ die is geïnspireerd op het leven van berg-mensen. Het muzikale programma wordt weer omlijst met mooie plaatjes over en uit de bergen. Henk-Jan Radstaak heeft de muzikale leiding.
Het tweede deel van de avond wordt verzorgd door het popkoor Abbey Wednesday. Het koor staat onder leiding van Emma Lukassen en wordt ondersteund door een combo. Het heeft zangers en zangeressen uit de regio en is een graag geziene gast op festivals en zangavonden.
Het najaarsconcert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Aan het eind is er de mogelijkheid voor een vrije gift.


www.excelsiorsilvolde.nl