De werkgroep met v.l.n.r. Wim Lammers, Ellen Wezendonk Jeanet Essink, Mariélle Essink en Sonja Vink bij 't Olde Kerkhof. Foto: Roel Kleinpenning

De werkgroep met v.l.n.r. Wim Lammers, Ellen Wezendonk Jeanet Essink, Mariélle Essink en Sonja Vink bij 't Olde Kerkhof. Foto: Roel Kleinpenning

foto Roel Kleinpenning

'Samen gedenken' op Gedenk- en Wandelpark 't Olde Kerkhof

GENDRINGEN- Nu het einde van het jaar er weer aankomt, met alle sfeervolle en gezellige feestdagen die daarbij horen, breekt voor sommige mensen ook de tijd aan waarin het gemis van een dierbare extra gevoeld wordt. Door samen met anderen een moment te nemen om geliefden te herdenken wordt steun en troost ervaren. Daarom is er op zaterdagavond 26 november een ‘Samen gedenken’ moment in gedenk- en wandelpark ’t Olde Kerkhof in Gendringen.

Door Walter Hobelman

“In 2019 hebben we dit voor het eerst gedaan”, vertelt Wim Lammers (beheerder gemeentelijke begraafplaatsen). De afgelopen twee jaar is een gedenkmoment niet mogelijk geweest en het is fijn dat het dit jaar wel doorgang kan vinden.”

Er is een kleine werkgroep die de avond heeft voorbereid. “De opzet van de avond is eenvoudig en sober. Iedereen is om 18.30 welkom bij de poort van het gedenkpark aan de Walseweg. Gezamenlijk maken we een ronde door het park dat met fakkels en vuurpotten sfeervol is verlicht. Iedereen mag zijn of haar lichtje naar eigen keus een plaats geven in het park of bij het urnenmonument. Afsluitend is er een kort programma met gesproken woord en muziek en is er gelegenheid om koffie, thee of chocolademelk te drinken en met anderen te praten over wat ons bezig houdt”, aldus Lammers. 

‘Samen Gedenken’ is bedoeld voor iedereen, jong en oud. “Het gedenk- en wandelpark aan de Walseweg 2 in Gendringen is een mooie plaats om te mijmeren en even stil te staan bij geliefden die ontslapen zijn. Met deze avond bieden wij iedereen de gelegenheid om dit op positieve wijze samen met ons te doen.”

Bezoekers van de avond wordt aangeraden met de fiets te komen, want in de directe nabijheid van het gedenk- en wandelpark is niet veel parkeergelegenheid. Aanmelden vooraf is niet nodig en er zijn geen kosten verbonden aan de Lichtjesavond.

Aanvang:  18.30 uur. Locatie: Gedenk- en Wandelpark ‘t Olde Kerkhof, hoek Wiekenseweg /Walseweg in Gendringen