Hermine Deurloo. Foto: Simon van Boxtel
Hermine Deurloo. Foto: Simon van Boxtel Simon van Boxtel

Symfonisch blaasorkest en solist Hermine Deurloo spelen Toots Thielemans

GAANDEREN - Wie van de lezers kent hem niet, de in 2016 overleden legendarische jazzmusicus Toots Thielemans? Componist, gitarist en bovenal mondharmonicaspeler in hart en nieren. Hij speelde de muziek voor vele films en werkte samen met John Denver, Paul Simon, Billy Joel, tal van jazzmusici en beroemde orkesten. Wie van zijn muziek houdt kent dan waarschijnlijk ook Hermine Deurloo. Als dat niet het geval is biedt het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen (SBOG) de mogelijkheid haar te leren kennen.

SBOG is zeer verheugd dat zij Hermine bereid heeft gevonden naar Gaanderen te komen, om als solist met het orkest op te treden tijdens het concert op 27 november a.s. Plaats van handeling is sport- en cultureel centrum De Pol in Gaanderen. Aanvang 11.00 uur. De toegang bedraagt tien euro (betalen met de PIN-pas). Donateurs hebben vrije entree op vertoon van een geldige donateurskaart 2022 of 2023. Ook Vrienden van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen hebben gratis toegang, op vertoon van de uitnodigingsbrief.

Bekend van film en TV
Samen met het orkest vertolkt Hermine Deurloo o.a. het fraaie Oblivion van Astor Piazzolla en bekende melodieën van film en TV, waaronder Baantjer, Turks Fruit, The Godfather en Midnight Cowboy. Uiteraard treedt het orkest ook op zonder Hermine en speelt onder andere 'A Movement for Rosa', een symfonisch gedicht in drie delen uit 1995 van de Amerikaan Mark Camphouse. Het orkest gaat dit werk ook uitvoeren tijdens de deelname aan het concertconcours op 11 maart 2023 in Zutphen. Verder klinken 'La Quintessenza' van Johan de Meij en de Latin getinte symfonische ouverture 'Carrebian Hideaway' van James Barnes.

Over Hermine Deurloo
Net als Toots Thielemans, wordt Hermine Deurloo geprezen om haar lyrische warme klank en virtuoze stijl op de chromatische mondharmonica. Ze speelt met haar hart. Meermaals trad ze op met onder meer Trijntje Oosterhuis en het Metropole Orkest. Met Mike Boddé was ze vaak te zien in het TV-programma Podium Witteman en ook in De Wereld Draait Door, Pauw, Jinek, Bij Beau en in HLF8. Ze musiceerde in tal van films - zoals De Wilde Stad - en commercials. In 2002 nam Hermine samen met componist Reinder van Zalk de originele versie op van de beroemde Unox reclame, die sindsdien al 20 jaar op radio en TV is te horen. Hierna heeft zij ook alle vervolgtunes van deze reclame ingespeeld. Iedereen die wil genieten van deze muziek is welkom op zondag 27 november om 11.00 uur in De Pol in Gaanderen, Pelgrimstraat 61.
Meer weten over SBOG? Volg dan de activiteiten op Facebook, Twitter en Instagram of kijk op:


sbo-gaanderen.nl