De apotheekdependance in Silvolde gaat weer open. Foto: PR

De apotheekdependance in Silvolde gaat weer open. Foto: PR

Foto: PR

Apotheek Benraad heropent dependance Silvolde

SILVOLDE - Op 1 december gaat de apotheekdependance aan de Monseigneur Nolensstraat 6 in Silvolde in aangepaste vorm weer open en er wordt dan geleidelijke gestopt met de standaard bezorging. Dat betekent dat men weer zelf de medicijnen kan afhalen.

In 2020 is de apotheekdependance in Silvolde gesloten vanwege corona. Om de cliënten in Silvolde tegemoet te komen, zijn toen voor hen tijdelijk alle medicijnen thuisbezorgd. Nu de coronaepidemie grotendeels voorbij lijkt te zijn, wordt de locatie in Silvolde  heropent en stopt de apotheek met de 'corona' bezorgservice en gaat de reguliere standaard bezorging weer van start. In het nieuwe jaar wordt een medicijnautomaat geplaatst in Silvolde, zodat men 24 uur per dag en zeven dagen in de week gratis de medicijnen uit de automaat kunt afhalen. 

Wat betekent dit?
Op 1 december a.s gaat apotheekdependance Silvolde weer open voor het afhalen van (herhaal)recepten en voor handverkoopproducten. Belangrijk om t eweten: men kan hier alleen met pin betalen of via automatische incasso. Op 1 januari 2023 stoppen we met de standaard bezorging in Silvolde. Voor wie een medicijnrol heeft, spoedmedicatie nodig heeft of slecht ter been is wordt nog wel aan huis bezorgt.

In apotheekdependance Silvolde zijn geen receptgeneesmiddelen op voorraad. De bestellingen wrden klaargemaakt in apotheek Benraad in Terborg en voor de klanten in Silvolde afgeleverd op de apotheekdependance. Medicijnen waarmee men dezelfde dag moet beginnen en die de arts voor 12.00 uur heeft voorgeschreven, zijn ‘s middags na 15.00 uur af te halen. Men ontvangt via e-mail en sms een bericht van de apotheek als het medicijn klaarligt. Medicijnen waarmee men direct moet starten, kunnen worden afgehaald in apotheek Benraad in Terborg. Cliënten die slecht ter been zijn of een medicijnrol gebruiken blijven standaard bezorgd worden. Ook dan ontvangt men via e-mail en sms een bericht over de bezorging. 

De openingstijden van de apotheekdependance Silvolde zijn van 8.00 uur – 17.00 uur. Tussen 12.00-13.00 uur  is de apotheekdependance gesloten. 

Geef uw voorkeur door
Klanten van de apotheek is per email gevraagd om de voorkeur door te geven. Er kan voor gekozen worden om standaard de medicatie af te halen bij apotheekdependance Silvolde, of bij apotheek Benraad in Terborg, of de medicijnautomaat bij apotheek Benraad in Terborg. De keuze kan via een digitaal formulier worden doorgegeven.  Bij vragen kan men contact opnemen via email: info@apotheekbenraad.nl. Meer informatie is te vinden op:


www.24-7medicijnen.nl/pharmacy-details/apotheek-benraad