V.l.n.r Reza,Jinthe, Nine, Elle en Lisa. Achter: Dennis van Kesteren en Anniek Schaap. Foto: Roel Kleinpenning

V.l.n.r Reza,Jinthe, Nine, Elle en Lisa. Achter: Dennis van Kesteren en Anniek Schaap. Foto: Roel Kleinpenning

foto Roel Kleinpenning

Extra geld voor hockeyclub HCOIJ dankzij Grote Clubactie

HCOIJ is één van de vier gelukkigen in Nederland

ULFT – De Grote Clubactie is een bekend fenomeen in het Nederlandse verenigingsleven. Dit jaar zijn 5.500 (sport) verenigingen druk geweest met het verkopen van loten om de clubkas te spekken. Dit jaar is de actie voor de vijftigste keer gehouden en dat was voor de Grote Clubactie organisatie reden om extra geld te verdelen. Vier maal duizend euro om precies te zijn. Hockeyclub HCOIJ uit Ulft is donderdag jl. verrast met deze extra prijs.

Door Walter Hobelman

“Ja, dit is voor ons wel een verrassing”, vertelt Dennis van Kesteren die de actie vanuit de club coördineerde. "De Grote Clubactie is voor ons een belangrijke steun om de club draaiend te houden. Iedereen werkt enthousiast mee en de opbrengst was weer een succes. Dat we dan 'zomaar' duizend euro extra krijgen, dat is wel heel erg prettig." Het doel van de hockeyclub was dit jaar 708 loten te verkopen. "Dat zijn er uiteindelijk 796 geworden en daarmee halen we een bedrag op van ongeveer 1840 euro. Dat is voldoende om alle leden van alle teams te voorzien van sokken met het HCOIJ logo erop. Dat was ons doel."

De duizend euro die nu extra wordt ontvangen heeft al een bestemming. "We zijn al een tijdje bezig om geld bij elkaar te krijgen om een elektronisch scorebord aan te schaffen. Met deze bijdrage is het benodigde bedrag nu bij elkaar. Dus we kunnen het bord gaan aanschaffen en installeren." Een aantal meiden van de club zijn aanwezig bij de uitreiking van de cheque en zij vertellen hoe belangrijk een dergelijk elektronisch scorebord is. "Als je wat later bij een wedstrijd komt kijken hoef je tenminste niet meer te vragen wat de stand is, zegt Elle. "Het is ook handig om te zien hoeveel speeltijd er nog is, als je met de wedstrijd bezig bent", vindt Lisa.


"Een electronisch scorebord is handig om te zien hoeveel tijd je nog moet spelen."

Anniek Schaap van de Grote Clubactie, die de cheque komt overhandigen, is blij te horen dat er een mooie bestemming is voor het geld. "Het zijn geen gemakkelijke tijden voor verenigingen. Over elke uitgave moet goed nagedacht worden. Wij zijn blij dat wij als Grote Clubactie kunnen trakteren omdat we vijftig jaar bestaan. Je moet als club best wel mazzel hebben om die duizend euro extra binnen te halen. Het is mooi om te zien hoeveel enthousiasme dat teweeg brengt. Daar doen we het voor." De verwachting is dat het scorebord begin 2023 in gebruik kan worden genomen.