Els Dekkers wil het meest doorleefde gezicht tekenen

Cultuur Terborg

TERBORG - Kunstenares Els Dekkers gaat iemand een mooi cadeau geven. Ze is op zoek naar het meest karakteristieke gezicht om te tekenen en geeft het portret als het klaar is als dank cadeau aan de ‘eigenaar’ van dat gezicht

De laatste twee jaar hield Els zich bezig met het schilderen: het exact weergeven van de amaryllis-bloem in een iets te vergevorderd stadium, waarbij de realistische beelden als abstracten overkomen en een heel eigen verhaal vertellen. Tijdens het exposeren van deze werkstukken (elf olieverfschilderijen op linnen) sloeg ze weer aan het tekenen. Tekeningetjes die af en toe de grondslag zijn geweest, voor haar schilderijen in het verleden. Tekeningen die een gevoel of een landschap weergeven, die een heel eigen sfeer uitademen en ook weer een eigen verhaal vertellen. Soms zo maar een verhaal, soms een wens, of soms een beleving.
Een aantal van die tekeningen is in haar Atelier/Galerie 11 in Terborg te zien.“Wat me zo fascineert, is hoe de tijd alle dingen beïnvloedt. Bij de amaryllis waren dat de nerven die enorm benadrukt werden, hoe de kleur van het blad verandert, intenser wordt en volledig verdwijnt.” Dat bracht haar terug bij haar voorliefde voor het ‘getekende’ portret; het doorleefde gezicht. Het gezicht vol lijntjes en trekjes , die iemands karakter enigszins onthullen. Charmante tekenen, die over iemands lach en traan vertellen.

Uitdaging
Hierom is Els op zoek naar een portret, dat levenservaring uitdrukt: de karakteristieke kop. Ze ziet het als een uitdaging die in een tekening op papier van 35x50 cm vast te leggen. Daarom roept ze iedereen die trots is op zijn of haar rimpels of die van zijn of haar ouders of lief zo mooi vindt op om langs te komen bij haar Atelier/Galerie aan de Varsseveldseweg 11 in Terborg. Breng een duidelijke, niet te kleine foto mee of laat die door Els maken. Uit al die foto’s kiest Els vervolgens de meest karakteristieke kop om te tekenen.
Els’ atelier is op woensdag en donderdag geopend van 13 tot 17 uur en op vrijdag, zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur.