Playstation 5 ligt klaar voor beste E-sporter van Doetinchem e.o.

Maatschappij Doetinchem

DOETINCHEM - De e-sporters die de online voorrondes van JC DOETINCHEM E-Sport Championships’ hebben overleefd kijken reikhalzend uit naar 11 december. Dan is de grote finaledag. Na vijf voorrondes en maanden strijden ligt de hoofdprijs - een felbegeerde Playstation 5 - te wachten op de allerbeste E-Sporter van Doetinchem en omstreken.

Bij Amphion Cultuurbedrijf komt op deze dag alles samen waar JC Doetinchem voor staat: Jij Creëert. Bij dit evenement vol games, Formule1 en live dj’s is er voor iedereen wel wat te doen. In Gruitpoortzaal 1 vindt vanaf 13.00 uur dé finale plaats van het JC Doetinchem E-Sport Championship. Hier wordt de hele dag FIFA gespeeld en uiteindelijk de winnaar van het toernooi bekendgemaakt.
Naast het E-Sporttoernooi wordt er in Gruitpoortzaal 2 gegamed op de Playstation 5. Liefhebbers kunnen het opnemen tegen een professionele E-Sporter en misschien zijn score wel verbeteren. Ook kunnen zij met de race-simulatoren in de huid kruipen van een Formule 1-coureur en proberen de snelste tijd neer te zetten. Daarnaast wordt er de hele dag livemuziek gedraaid door de dj’s uit het Blend-It project.
Tijdens deze middag is te ontdekken wat JC jongeren allemaal te bieden heeft. Zij mogen onder meer gebruik maken van de opnamestudio, waar zij de eerste stappen kunnen zetten naar het produceren van eigen muziek. Alles onder het motto: Jij Creëert.
Vanaf 12.00 uur vrije inloop bij Amphion Cultuurbedrijf aan Hofstraat 2