Wereldlichtjesdag 2022 in Gendringen

GENDRINGEN - In november herdenkt men in de kerken de mensen die in het afgelopen kerkjaar gestorven zijn. Vooral de kinderen die gestorven zijn, verdienen de aandacht. We staan stil bij het verlies van ieder kind, groot of klein. Of ze nu dit jaar of al jaren geleden van ons zijn heen gegaan; het doet er niet toe.

Iedereen die dit van dichtbij heeft meegemaakt, weet dat dit gevoel niet te beschrijven is. Het heeft een enorme impact op het gewone leven. Alles zal vanaf dat moment anders zijn. Een kind te moeten missen is een onvoorstelbaar groot verlies.

Op de tweede zondag van december (11 december) om 19.00 uur steken we een kaarsje aan om onze betrokkenheid te tonen in deze donkere tijd. Dat gebeurt in alle tijdszones over de wereld. Dit doen we in de Maria Laetitiaparochie ook, al voor de tiende keer. 

Het initiatief voor een viering binnen de parochiegrenzen is ontstaan bij mensen in Gendringen. Vandaar dat we nu nog steeds daar samenkomen. Het thema is deze keer: 'Onder de regenboog'.  Als een regenboog vol kleuren, Als een zonnestraal zo fel, Een herinnering zo dierbaar, In gedachten, geen vaarwel.

Graag willen de leden van de Wereldlichtjesdag-werkgroep uit de Maria Laetitiaparochie mensen bij elkaar brengen, die zo’n verlies hebben meegemaakt, maar ook om aan de ouders en alle mensen om hen heen troost en steun te geven. 

Wie hier bij wil zijn is harte welkom bent op 11 december. De St. Martinuskerk te Gendringen is open vanaf 18.30 uur. De bijeenkomst begint om 19.00 uur. Wie niet kan komen kan de dienst ook meeluisteren via Youtube H.Martinus Gendringen.